Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
1200 лв./ч измъкват Боевски от затвора
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:30 / 11.11.2011Коментари (0)265
Петцифрено число най-вероятно ще глътне защитата на задържания в Бразилия български щангист Гълъбин Боевски, твърдят запознати. "Сумата за целия процес обаче няма как да се изчисли, защото не се знае дали южноамериканските адвокати ще го представляват през цялото време, докато трае делото, или ще подават петиции за промяна на мярката", заяви за "Стандарт" Ивайло Дерменджиев, адвокат на семейство Боевски, часове след завръщането си от Сао Пауло.

Според юриста бразилските му колеги таксуват на час, а тарифата им за 60 минути е между 400 и 1200 реала (б.а. един реал е равен на около лев). Вчера защитникът на Боевски Ивайло Дерменджиев и съпругата на шампиона Красимира се завърнаха от Сао Пауло, където бяха на свиждане с героя от Сидни 2000.

Между две топкантори ще избират Красимира Боевска и Дерменджиев за защитата на Гълъбин. Двамата имат време до понеделник да изберат кой ще представлява шампиона ни пред бразилските власти. Ивайло Дерменджиев отказа да назове сумата, която колегите му са поискали за хонорар, но уточни, че е "в пъти повече, отколкото в България". Все още семейството на Боевски не е наело и квартира в Сао Пауло, тъй като търсело изгоден вариант за наем. Едно от условията, за да бъде пуснат Боевски под гаранция, е да има постоянна адресна регистрация.

Според агенциите за недвижими имоти в Бразилия 50 евро са достатъчни, за да се наеме малък апартамент в Сао Пауло, и то - в не особено престижен квартал. Според запознати делото ще отнеме минимум 6 месеца, а съдебният процес вероятно ще започне до 2-3 месеца, едва след като бъдат повдигнати обвинения. Едва след като бъде внесен обвинителен акт, пък ще може се разбере и точното количество кокаин, което е намерено в куфарите на щангиста.

Според адвокат Дерменджиев Боевски не е правил самопризнания. Срещу българина не са повдигнати и обвинения. Гълъбин Боевски споделил с адвоката си, че е натопен, но не уточнил от кого. Както вече "Стандарт" писа, българските защитници на щангиста вече са изградили защитна версия, според която наркотикът вероятно е пъхнат в багажа му на самото летище. Това се подкрепя от факта, че куфарите му са минали на скенера, без да е открито в тях наличие на дрога.

Според адвокат Дерменджиев Боевски не е бил тероризиран от управата на затвора. Официалните власти се държали с него по начин, по който се отнасяли и с останалите арестувани. Боевски лежи в най-ужасяващия затвор в Бразилия - "Пинейрос".  

Източник: standartnews






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Втора лига сезон 2024/25
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: