Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
13 нови бенефициенти участват в обучение за управление на проекти по ОПАК
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:37 / 12.08.2011Коментари (0)119
©
"Новите одобрени проекти по ОПАК са качествени, но ние ще приемем, че сме успели, едва когато бъдат реализирани и приключат успешно", каза Моника Димитрова, ръководител на Управляващия орган (УО) на Оперативната програма Административен капацитет" (ОПАК) в Министерството на финансите, при откриването на обучение за управление на проекти, предназначено за бенефициенти по четири приключили процедури от 2010 г.

Моника Димитрова заяви, че в средата на програмния период 2007 - 2013 г. все още има много работа за вършене, за да бъде изпълнена програмата успешно. Тя подчерта, че Управляващият орган ще бъде безкомпромисен в процеса на мониторинг по отношение на качеството на изпълнение на проектите, но увери бенефициентите, че ще могат да разчитат на пълната подкрепа от страна на ОПАК и им пожела успех в изпълнението на предвидените дейности.

29 експерти от централната и местна администрация участват днес в обучение за правилно управление на проекти по ОПАК. Те са представители на 13 нови бенефициенти: Министерският съвет, Министерството на финансите, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Националната агенция за приходите (с два одобрени проекта), Агенцията по вписванията, Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Областна администрация Благоевград, Столична община, Община Варна, Община Пловдив, Община Шумен, Община Котел и Българският институт по метрология.

Финансираните проекти, чието изпълнение вече стартира, целят подобряване ефективността на държавната администрация, модерно управление на човешките ресурси и подобряване на обслужването за гражданите и бизнеса, в това число чрез развитие на електронното управление. Като резултат от проектите се очаква тези администрации да автоматизират процесите по обработка на документи и да предлагат редица услуги по електронен път. Това значително ще подобри обслужването на гражданите и бизнеса и ще допринесе за развитието на електронното правителство в страната.

Участниците в обучението ще бъдат запознати със задълженията си при изпълнението на проектите, включително за деклариране на нередности, както и с процеса на мониторинг, на финансов и предварителен контрол от страна на Управляващия орган. По този начин се намалява рискът от неправилно изпълнение на проектите и налагането впоследствие на финансови корекции. Една от темите на форума е и най-често допусканите от бенефициентите грешки при управление на проекти по ОПАК






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: