Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
26 месеца затвор за рали треньор, крал от коли
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:35 / 19.11.2011Коментари (0)259
Съпругът и треньор на рали състезателката Лилит Беловска - Константин, е тарашил луксозни коли, като преди това заглушавал сигнала за дистанционното им заключване.

Вчера окръжният съд в Пловдив го осъди на 2 г. и 2 месеца затвор при първоначален строг режим, след като мъжът подписа споразумение с прокуратурата, пише "24 часа".

43-годишният Константин Беловски от Горна Оряховица е с 14 присъди за кражби, хулиганство и шофиране в пияно състояние. Първия сблъсък с правосъдието имал още като 16-годишен. Последно излязъл от затвора в началото на 2009 г. Прочул се като личен мениджър на съпругата си Лилит, която кара за търновския автомобилен клуб "Етър Рейсинг Тим".

Константин измислил хитра схема за кражби от коли и вкарал в нея брат си Светослав и приятеля им Генчо Щърков. Тримата оборудвали бус "Пежо Боксер" и "Фолксваген Голф 5" с устройства, които излъчвали радиочестотни сигнали. Чрез тях се заглушавали сигналите при дистанционно заключване. Тримата следели шофьорите на луксозни автомобили. Когато те ги паркирали пред банки и офиси, бандитите блокирали заключването и колите оставали отворени.

Съучастниците на Константин правели параван с буса, а той претърсвал возилата. Така успели да отмъкнат 12 000 лв. и лаптоп от нисана на пловдивчанин. Ровили в БМВ Х5, "Субару", два мерцедеса, тойота. Били спипани на местопрестъплението на 19 октомври м.г.

Групата на Беловски действала в цялата страна. За да не бъдат заловени, разговаряли от мобилни телефони със симкарти на чуждо име. Колите със заглушаващите устройства също не били техни. "Искали са да отклонят подозренията от себе си, а и да не бъдат ощетени, ако колитебъдат конфискувани", обясниха прокурори.

При задържането си Беловски отрекъл всичко и излязъл с алиби. Негов приятел обаче признал, че бил помолен от съпругата Лилит да излъже, че са били на вилата му.

Източник: novini.bg






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: