Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
341 гласа не стигнаха на Елезов от ЕКИП да бъде на балотаж
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:19 / 25.10.2011Коментари (0)285
На първи тур избраха кметове на селата Рилци, Логодаш, Покровник и Бело поле, с най-високо доверие - 86.78%, е червеният Пл. Червенков, съобщава в. "Струма".

Драматична нощ изкараха на 23-и срещу 24-и октомври в предизборния щаб на БСП, след като почти до сутринта съществуваше реална възможност на балотаж с кандидата на ГЕРБ Атанас Камбитов да иде не Емил Костадинов, а Владимир Елезов от ЕКИП.

В крайна сметка след окончателното преброяване на 100% от бюлетините се разбра, че Камбитов печели първия тур с 14 933 гласа /40,86%/, втори е Емил Костадинов с 7949 /21,85%/, а Елезов отпадна само с 341 гласа разлика, но въпреки това постигна феноменален резултат за нова формация, която за пръв път участва самостоятелно в кметската надпревара, със спечелени 7608 гласа. Само за сравнение - на първия тур през 2007 г. тогавашният кандидат на ГЕРБ Кирил Пендев получи 6033 гласа и бе също трети.

Другите кандидати за кмет на Благоевград получиха следните резултати: Надежда Барбазова от "Атака" - 642, Илия Трунгов от РЗС - 822, Георги Васев от ВМРО-БНД - 1841, Петър Байкушев от ЗС "Александър Стамболийски" " 1797, и Васил Тинчев от Синята коалиция - 957. Изключително интересни са резултатите в някои от знаковите избирателни секции на Благоевград. Например в секция 26, в която гласува кандидатът за кмет Атанас Камбитов, той печели 159 гласа, а неговият опонент Емил Костадинов - 110, секция №12 в V СОУ, където гласува кандидатът за вицепрезидент на Красимир Каракачанов от ВМРО Даниела Симидчиева, бюлетина за тяхната кандидатска двойка са пуснали едва 9 души.

В община Благоевград кандидатите на ВМРО получиха доверието само на 1,39% от избирателите. Доста под тях е и Алексей Петров - 0,92%. Росен Плевнелиев е фаворит с 52,50%, следват Ивайло Калфин - 19,62%, и Миглена Кунева - 13,82%. Друг любопитен акцент са секциите в ромската махала, където, по данни на Йордан Симонски от Общинската избирателна комисия, масово се е гласувало с протестен вот, изразяващ се в пускането в урната на празни бюлетини. Очевидно е имало разочарование от нереализирано плащане, коментираха политически наблюдатели. В квартал "Грамада", където има доста активисти от ГЕРБ, Камбитов печели и в трите секции - 53, 54 и 55. За президент там отново печели човекът на ГЕРБ Росен Плевнелиев.

От кандидатите за селски кметове на първи тур са избрани Живко Чукарски от БЗНС в Рилци с 265 гласа, или 53,43%, Методи Цонев от БСП в Покровник - 295 гласа, или 53,44%, за Логодаш - Пламен Червенков от БСП - 210 гласа, или 86,78%, и на Бело поле - Иван Стойчев от ВМРО-БНД - 301 гласа, или 100%. Балотажи ще има в Изгрев между Николай Безински и Йордан Китанов, Падеш - Валери Качулски срещу Александър Петкашев, и в Церово - Лефтер Едипов срещу Боян Канджев.

Сигурен успех на балотажа в неделя предрече за себе си кандидат-кметът на Благоевград от ГЕРБ Атанас Камбитов. Минути след приключването на изборния ден, когато социологически агенции разпространиха информацията, че отива на балотаж с близо 42% от гласовете, Камбитов коментира резултатите така: Очаквах победа още на първия тур, въпреки това не отчитам резултата като слабост, напротив - показахме завидна победа. За това допринесоха стратегията, предизборната кампания и най-важното - моите съграждани оцениха идеите и решенията, които предлагам. За балотажа ще разчитам и ще търся единствено тяхната подкрепа, защото истинската коалиция е коалицията с гражданите. Атакувам втория тур с приповдигнато настроение, все пак резултатът за ГЕРБ е категоричен и показателен, заключи с усмивка Камбитов.

Той и водачът на листата за общински съветници на ГЕРБ в Благоевград Костадин Хаджигаев бяха посрещнати в предизборния щаб с аплодисменти от съпартийците им. Поздравления, прегръдки, наздравици и пожелания за успех бяха първите реакции в щаба на управляващата партия в Благоевград. Цял ден вчера там настроението беше приповдигнато - екип от юристи и пиари следеше изборния процес, а досегашните съветници от ГЕРБ Анатолий Антов и Йордан Миленков с огромен интерес следяха резултатите, за да разберат дали ще останат на местата си и в новия местен парламент.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: