Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
500 лв. глоба за нерегистрирано куче
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:40 / 09.03.2011Коментари (0)312
© Blagoevgrad24.bg
Общо 559 са осиновените кучета от април м.г. до момента в приюта в Горни Богров, като едва 79 от тях са взети от стопани в България. Останалите четириноги са намерили семействата си в чужбина. Това съобщи зам.-кметът Мария Бояджийска.

Засега общината купува 5 хиляди чипа за домашните любимци на столичани, добави тя. Целта ни е да стимулираме регистрацията на кучетата, както и да намалим популацията на безстопанствените.

В момента в столицата с чип са само служебните кучета и животните-водачи. Всеки, който желае да регистрира любимеца си и да му постави чип, може да го направи безплатно от 1 април, обясни Бояджийска.

Над 4 хиляди са регистрираните кучета за миналата година, а доскоро са били само стотина. Общината ще налага санкция, ако любимците не са вписани.

Ще се правят проверки и стопаните ще бъдат глобявани с до 500 лв., според новата наредба, която предстои да бъде приета.

Кастрацията на домашните любимци също ще бъде безплатна, изтъкна Бояджийска. Който направи тази манипулация за любимеца си ще бъде освободен от данък куче за една година. Кастрирането не е вредно, то е полезно за животните, подчерта заместничката на Фандъкова.

За да се намали популацията на безстопанствените животни, специални екипи обикалят столичните райони, за да кастрират кучетата. В момента такава акция тече в кв. "Христо Ботев". Ще бъдат кастрирани кучета още във "Факултета", "Батолова воденица", "Филиповци", "Захарна фабрика".

След това ще продължим с тази манипулация и в останалите райони, казаха от общината. Ще се градят и нови приюти за безстопанствени кучета, каза още Бояджийска.

В най-напреднала фаза е този в Подуяне, който ще е готов до края на годината. Той ще събира около 200 животни. Кучкарници ще има още в Кремиковци, "Надежда", "Младост" и "Искър". Сградите няма да са от тухли и бетон. Те ще бъдат леки постройки, за да може при необходимост да бъдат преместени. Целта ни е максимално прибиране на кучетата в приюти, отсече Бояджийска.

Източник: standartnews






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: