Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
54% от хората с глоби към КАТ не знаят за тях
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:55 / 26.10.2010Коментари (0)143
© Blagoevgrad24.bg
Общо 54% от хората, които имат задължения от глоби към КАТ, не са ги платили, защото не са знаели за тях. Това показват резултатите от проведената през септември и октомври пилотна кампания за уведомяване по телефона на хора със задължения към КАТ, съобщиха от Националната агенция за приходите.

Служителите от Информационния център на агенцията провели разговори с 1814 длъжници, чиито общи задължения към хазната възлизат на над 200 000 лв. Те са били избрани на базата на това, че имат повече от една неплатена глоба към КАТ, задълженията им са безспорни и не са платени в доброволния срок пред МВР.

Информацията за платените след тази кампания дългове ще бъде обобщена до края на месеца, след като изтекат всички срокове за доброволно изпълнение на задълженията.

Резултатите сочат, че 93% от длъжниците са заявили готовност да заплатят задълженията след разговор с данъчни. 227 човека са казали, че ще направят това в седемдневен срок, а други 308 - че ще платят в по-дълъг срок. 21 пък нямат намерение да платят дължимите глоби.

Срещу всички клиенти на администрацията, които не откликнат на доброволната покана да заплатят своите задължения, ще бъдат предприети всички принудителни мерки, включително и запор на трудовото възнаграждение.

Отговорността за събирането на тези дългове до края на 2009 г. беше на Агенцията за държавни вземания, но глобите не бяха събирани ефективно. От началото на 2010 г. тази агенция се вля в НАП. С това в приходното ведомство премина събирането на неплатените в срок глоби. След промяната всеки клиент на НАП, който иска удостоверение за платени данъци и осигурителни вноски, задължително се проверява за неплатени глоби към различни държавни институции.

Глобите, наложени на граждани от различни институции, се плащат в установените от закона срокове пред съответния държавен орган. Неплатените навреме глоби се изпращат в НАП, едва след като не бъдат внесени в срок по сметката на съответния публичен взискател.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: