Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
6 млн. лв. данъци дължи Цар Киро
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:30 / 29.09.2011Коментари (0)299
Близо 6 милиона лева данъци само за алкохол дължи арестуваният в Пловдив ромски бос Кирил Рашков.

Държавата ще заведе срещу него дела за "забравените" задължения, съобщиха разследващи и магистрати пред "24 часа".

Столичните данъчни инспектори са издали серия наказателни постановления за невнесени данъци от селскостопанска дейност на покойния син на Цар Киро - Иван Рашков. Такива има и за имотните сделки из цялата страна на фамилията и бизнеса с алкохол на другия син Ангел Рашков.

Цар Киро бе арестуван в ранните часове вчера в Пловдив и по обвинения за закана с убийство на 3 лица.

До 5 ч сутринта вчера данъчните са проверявали досието на Рашков, през деня работата продължи.

Столичните данъчни инспектори са издали серия наказателни постановления. На пръв прочит са пресметнали, че "забравените" задължения са за близо 6 млн. лв. Става дума за невнесени данъци от селскостопанска дейност на покойния Иван Рашков, и серията имотни сделки из цялата страна на фамилията, както и бизнеса с алкохол на другия син Ангел Рашков. Той е собственик на фирма "Евро стандарт", която стопанисва дестилерията в Катуница. Там през ноември 2009 г. митничарите откриха нелегален спирт и запечатаха инсталациите. Част от алкохола работниците на Рашкови успяха да излеят в канализацията.

От НАП отказаха да съобщят колко са всичките наказателни постановления.

"Това е данъчна тайна и не можем да изнасяме подробности на този етап", заяви говорителят на приходната администрация Росен Бъчваров. Той допълни, че проверката срещу служители на НАП, които са спасили Цар Киро от проверки на доходите и имотите, ще приключи до края на седмицата.

Поръчителство за убийството на 19-годишния Ангел Петров от Катуница от страна на Кирил Рашков е една от версиите в разследването, по които се работи.

Категорични доказателства в тази насока няма. Ако има, ще бъдат повдигнати обвинения, каза говорителят на окръжната прокуратура в Пловдив Галин Гаврилов.

Обвиненията срещу Рашков са заради сигналите в РПУ-Асеновград, от петък преди прегазването на Ангел. Те са от Веселин - синът на бившата кметица на Катуница София Христева, и от жената, с която живее на съпружески начала Иванка Петрова. Заплахите били отправени от Кирил Рашков.

Още същия ден - петък, Асеновградската районна прокуратура е образувала досъдебно производство за отправените закани за убийство. Разследва се и трета закана за убийство към София Христева. По тези обвинения срещу Цар Киро законът предвижда до 6 г. затвор.

"Няма забавяне от пускането на жалбите до ареста на Рашков. След депозирането им законодателството изисква да се извърши предварителна проверка. И в резултат на нея сме сигнализирани от полицията", обясни Гаврилов.

В миналото имало жалби от Кирил Рашков срещу същите 3 лица. По неговите оплаквания прокуратурата е отказала производство.

Във вторник окръжната прокуратура е образувала досъдебно производство срещу Рашков за неподаване на данъчни декларации от 2004 г. досега. Това е станало след проверка на НАП-Пловдив. След като му повдигнали обвиненията, Цар Киро се хванал за сърцето. Магистрати уточниха, че не е бил издирван, защото през цялото време бил охраняван от полицаи.

Късно във вторник той е докаран в асеновградската полиция, за да бъде разпитан. Събраните доказателства били достатъчни за повдигане на обвинение.

Олеле, умирам, лошо ми е, пак получих инфаркт!, завайкал се Рашков, след като чул, че ще бъде задържан в ареста. Обяснявал, че го стяга вляво и се задушава. Полицаи и прокурори извикали линейка и го откарали в Университетска болница "Св. Георги" в Пловдив.

Трябваше да го изследваме, за да видим дали действително кръвоснабдяването на сърцето е нарушено, но той отказа да остане в болница и да се подложи на медицинския тест, казаха от клиниката.

Върховната касационна прокуратура е изискала всички стари преписки от и срещу Кирил Рашков, научи "24 часа". Информацията бе потвърдена от районния прокурор на Асеновград Калоян Димитров. Представители на инспектората на ВКП прибрали цялата документация. Магистратите са предали всички 16 преписки. Сред тях е тази и срещу Георги Рашков - Йорго, внук на Цар Киро, който бе осъден на 1 г. условно с 3 г. изпитателен срок заради тормоз над журналист.

Оказва се, че Цар Киро е с чисто съдебно минало.

Единственото му прегрешение е хулиганство - заради това, че напсувал репортерка, през 2007 г. е бил глобен с 3000 лв. "По всички заведени жалби е имало производства - независимо дали са приключвали с обвинителен акт или с постановление за прекратяване", заяви Димитров.

Сред прекратените преписки е тази по жалба на инициативен комитет срещу цар Киро. Хората от Катуница се жалвали, че в селото има постоянни конфликти и напрежение.

Още преди 4 месеца ВКП е изискала от Районната прокуратура в Пловдив всички жалби. Били са предадени случаи, по които Рашков е бил обвинен в лъжесвидетелство, както и този, в който е заплашил, че "ще разчекне" журналистката от "24 часа" Десислава Хаджиева, ако си позволи да публикува интервю с него. Във ВКП са изпратени жалби от самия Рашков - едната е за кражба на овце, а другата - за заплаха за убийство.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: