Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ахмед Доган задава три въпроса на главния прокурор Велчев в писмо
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:39 / 22.03.2010Коментари (0)510
Лидерът на ДПС Ахмед Доган поиска от главния прокурор Борис Велчев да направи проверка на проекта "Цанков камък" и да отговори на три въпроса. Това става ясно от публикуването на писмото на Сокола до обвинител номер 1.

В подписаното от Доган писмо се настоява за пълна проверка на случая, която да установи кои компетентни органи на българската държава са взели решение за определяне на изпълнител и впоследствие са сключили договор за реализиране на проект хидровъзел "Цанков камък".

Сокола настоява още екипът на Борис Велчев категорично да каже каква е първоначално договорената цена на проекта. На последно място лидерът на ДПС иска публичен отговор на въпроса "Кои компетентни органи на българската държава са взели решение за завишаване на първоначалната цена, чрез какви способи (анекси и пр.) и на какво основание?".

Във връзка с проекта хидровъзел "Цанков камък" сме свидетели на манипулативно смесване на обстоятелства, между които няма нито пряка нито косвена връзка, пише още в писмото.

Ахмед Доган има лаборатория в дома си, общува с учени, постоянно се среща с хора от БАН. Това обяви пред БНТ Камен Костадинов от ДПС. По думите му Сокола през годините се е специализирал в областта на развитието на енергия от алтернативни източници. "Той е много добре подготвен по тази тема", заяви Костадинов. Според ДПС депутата Доган е почетен член на Водородното дружество.

Така Камен Костадинов коментира разкритията по медиите, че лидерът на ДПС е прибрал чрез фирми 1,5 млн. лева комисиона за хидровъзела "Цанков камък". Той увери, че Сокола никога не е бил консултант на правителството и на него не му е плащано за това. Тези 1,5 млн. лв. са от частна фирма, като проектите, за които Ахмед Доган е получил възнаграждение, нямат нищо общо с "Цанков камък", заяви Костадинов.

Според него Доган е един от идеолозите на строителството на "Цанков камък". "Това, че е философ по образование, не пречи на Доган да се занимава с язовири и хидровъзели. Политикът е този, който изпреварва събитията, а не тича след тях, и такъв политик е Доган", заключи Камен Костадинов. Той уточни как лидерът на ДПС вече е регистриран като физическо лице по ДДС и работи и по други енергийни проекти.

Според разследване в медиите лидерът на ДПС е взел 1,5 млн. лева като консултант на 4 проекта - хидровъзел "Цанков камък", "Доспат", каскада "Горна Арда" и язовир "Тунджа". Изплащането на парите е уредено с договор за консултантски услуги от януари 2008 г. между Ахмед Доган и Института по минно дело чрез "Минстрой холдинг". По силата му лидерът на ДПС става "мениджър на проучванията" за "Цанков камък" и останалите три обекта.

Източник: АСН






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: