Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Акция на полицията: “Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:19 / 14.09.2011Коментари (1)189
© Blagoevgrad24.bg
"АКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА: "ДЕЦАТА ТРЪГВАТ НА УЧИЛИЩЕ! ДА ГИ ПАЗИМ НА ПЪТЯ!" ще се организира и проведе в периода 14 - 30 септември 2011 г. С цел ограничаване предпоставките за пътни злополуки с учащи се в началото на новата учебна година /2011-2012/ през периода 15.09 - 30.09.2011 г. ще се осигури полицейско присъствие и контрол в районите на училищата в часовите периоди на отиване и връщане на децата от учебни занятия, ще се следи стриктно за спазване предимството на пешеходците от водачите на сигнализираните пешеходни пътеки, както и на правилата за пресичане от пешеходците. При необходимост движението ще се регулира ръчно за осигуряване на безопасно пресичане от децата и придружаващите ги възрастни. 

В училищата от пловдивска област ще се проведат 10-минутни беседи по безопасност на движението с ученици от първи до четвърти клас с цел да се насочи вниманието на децата към възникване на опасни ситуации, водещи до злополуки на пътя.

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ КЪМ ДЕЦАТА ЗА БЕЗОПАСНОТО ИМ ПОВЕДЕНИЕ НА ПЪТЯ:


На улицата трябва да се спазват правилата за движение по пътищата. Бъдете с повишено внимание. Помнете, че има агресивни шофьори на МПС, които застрашават сигурността ви.

Пресичайте пътното платно само на определените за това места, като преди това сте се огледали внимателно и изберете мястото, от което да виждате най-добре целия път. 

Внимавайте на пешеходната пътека, въпреки че имате предимство там.

Пресичайте спокойно, без да бягате. Не надценявайте уменията и познанията си при пресичането на на пътя.

На кръстовища пресичайте само на зелена светлина на светофара за пешеходци. Ако движението там е натоварено, помолете възрастен човек да ви преведе на отсрещната страна.

Не преминавайте пред спряло превозно средство, защото нямате видимост. Зад спрял автомобил внимавайте с насрещното движение.

При път без тротоари се движете срещу насрещноидващите автомобили.

Заедно с родителите си изберете най-краткия и безопасен маршрут, по който да отивате и да се връщате от училище.

Помолете близките си да поставят светлоотразителни елементи на дрехите и чантата ви, за да бъдете забелязани отдалече от водачите на МПС в тъмната част на денонощието.
 
Играйте само на безопасни за това места. Не излизайте внезапно на пътното платно пеша или с велосипед, дори да имате отлични умения да го управлявате. Поставяйте каски и други предпазни средства, когато карате велосипед, скейтборд или ролери. 

Когато пътувате в лек автомобил, се возете на задната седалка с поставен предпазен колан. По време на движение не разговаряйте с шофьора, не се изправяйте между предните седалки, не се показвайте през прозорците, не отваряйте вратите и не хвърляйте предмети навън. Слизайте от колата само от страната на тротоар.

Не прескачайте предпазните парапети пред училищните входове и на пътните платна. Не преминавайте и през направени през тях отвори.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Пак ще е невъзможно да се премине покрай някои училища, заради неправилно спрели автомобили, пък и полицейска кола за капак. Днес пък, един баща нагледно показваше как пази детето си - той, без каска, управлява мотопед без рег. номер, а зад него возеше детето си, защитено от бащината каска...3865
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: