Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Алибегов за скандала с къмпинг в Царево: Недопустимо е, че министърът не е взел отношение
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:08 / 11.08.2023Коментари (0)377
© Фокус
Изключваме факта, че скоро има избори, но да си кмет на община, която живее от туризъм и да предприемеш такива действия в сезон, в който българският туризъм е пострадал страшно много, е абсолютно недопустимо поведение. Това каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на "Фокус“ по повод скандала с принудителното премахване на обекти от къмпинг "Якото място“ в Царево.  

Той посочи, че министърът на туризма не е взел никакво отношение по случая. "Всичко, свързано с туризъм – зимен, летен, селски, къмпингарски, планински, СПА, какъвто и да е той, е в ресора на Министерството на туризма. Това е бягство от отговорност. Министърът трябва веднага да се обади на кмета и тези акции да се прекратят до 15 септември, тогава да се седне на масата и да се види кой крив, кой прав и какво може да се изглади. Затова искахме да имаме министър на туризма, който е от туристическия бранш и който като се случи такова нещо, още на първия ден ще вдигне телефона и ще потуши този скандал и той въобще да не стига до медиите, защото това е важното – скандалите да си ги решаваме вътре и те да не стигат до медиите, защото външните туроператори, хората, които искат да посетят България, се информират се какво се случва. И като видят в последните два месеца само скандали – най-скъпо, най-некачествена храна, най-некачествена услуга, повярвайте, няма да си пратят клиентите тук. Сами си го правим“, коментира той. 

По думите му, хотелиерският, ресторантьорският бизнес и туроператорите работят въпреки държавата и полагат всички усилия да направят сезона все пак успешен. "Сезонът е изключително труден. Започна с черна PR кампания за Черноморието – знаете за въпросния язовир в Украйна, близостта на самата война. Бизнесът беше тежко ударен от КОВИД, не може да се съвземе за една година. Всъщност 2023 г. е първата година, в която работим без рестрикции. Мисля, че бизнесът се справя добре, въпреки липсата на държавна политика в туризма. Няма никаква реклама, няма средства за инвестиции, в Плана за възстановяване и устойчивост не съществува думата "туризъм“. Ние имаме 12 милиона на разположение за реклама на туризма, на марката "България“, коментира още председателят на БАЗ.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: