Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Арестуваха банда продавала новородени български бебета в Гърция
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:20 / 06.10.2010Коментари (0)155
© МВР
Специализираната полицейска операция е реализирана след продължително разследване от служители на  сектор "Трафик на хора" в ГДБОП, следователи и прокурори от Сливен, съобщават от пресцентъра на МВР. Те работили по сигнал, че мъж от Нова Загора се занимавал с продажба на новородени деца в Гърция и със сводничество. В хода на предприетите оперативни действия сигналът бил потвърден. Спецполицаите установили, че 35-годишният Я.М. е изградил престъпна група, в която включил съпругата си Ш.А. /33 г./ и тяхно познато семейство - 39-годишните А.А. и В.А., регистрирани в полицията. А.А.  вече е осъждан за трафик на хора.

Квартетът създал работеща мрежа за трафик - зарибявал млади жени от Сливенска област, които износвали плода и раждали в Гърция, издирвал и намирал гръцки семейства, които осиновявали новородените и плащали за сделката 5000 евро. Родилките получавали едва 500 лева. Така от престъпната дейност групата прибирала мизата и давала  договорената в български левове сума на жените доброволки. На този етап са установени шест жени, трафикирани в южната ни съседка. Последвало издаването на Европейски заповеди за арестите на четиримата членове на организираната престъпна група и планиране на акцията. Така вчера в дома му в Нова Загора е задържан организаторът Я.М., а малко по-късно в Ямбол - и съпругата му. Установена и заловена е и Н.Ю. /29 г./, съпричастна към престъпната дейност на групата. Тримата са задържани в следствения арест в Сливен.

При извършените претърсвания на адресите им проверяващите попаднали на множество документи с банкови преводи от Гърция към България; медицински бланки-  на български, гръцки и френски език; актове за раждане; международни паспорти; здравни книжки. Там били открити и голям брой СИМ-карти, мобилни телефони, копия от лични карти, газов пистолет. Изяснено е, че техните помагачи А.А. и В.А. от юни пребивавали в Гърция и по силата на издадените Европейски заповеди за арест продължава тяхното издирване на територията на Европа. Работата по цялостното документиране и доказване на престъпната дейност на организирана група продължава.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: