Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Арестуваха общински съветник за побой и рекет
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:40 / 08.09.2010Коментари (0)250
© Blagoevgrad24.bg
Един от най-колоритните общински съветници в Шумен Петър Атанасов-Камъчката (57г) е задържан в ареста заради побой и изнудване на своя счетоводител Христомир Стоянов Джамбов (52г), научи "Стандарт" от потърпевшия. Той вече е дал показания и пред съдия. Информацията бе потвърдена неофициално от полицейски източници, а от ОД на МВР-Шумен заявиха, че по случая още се работи и е рано да се изнася информация.

Атанасов привикал икономиста във вторник на оперативка в офиса си на кариера "Драгоево". Там обаче вместо да оправя сметките, Джамбов бил набит от двама яки мъжаги Мирослав М. и Александър В., които играели ролята на охранители.

Атанасов също ступал счетоводителя си. "Първо ми взеха телефоните, после ме караха да подпиша запис на заповед за 160 000 лева", разказа счетоводителят, който сложил подпис от страх да не го убият.

Според показанията на Джамбов, документът бил нужен на Атанасов, защото в момента имало проверки на фирмата му и счетоводителят трябвало да бъде "в кърпа вързан", за да оправя проблеми по документацията.

Пак по думите на бития, Атанасов имал вътрешна информация, че счетоводителят му ще бъде разпитван и затова искал да притисне Джамбов, че уж дължи пари, ако откаже да свидетелства в негова полза.

Екшънът в офисите на Камъчката продължил около два часа. Сътрудничка на счетоводителя обаче се усъмнила, че шефът й не си вдига телефоните и подала сигнал в полицията. Така спецполицаи нахлули в офисите на кариерата и се стигнало до ареста на общинския съветник и охранителите.

Политическата кариера на Камъчката премина през сините структури и на миналите местни избори влезе в Общинския съвет чрез листата на "Синята коалиция". Малко след това обаче напусна партийната структура и се обяви за независим съветник.

Последната му политическа изява бе по линия на земеделците. През юли той бе представен като лидер на "Обединени земеделци" лично от Мозер. Атанасов бе един от спомоществувателите на местния футболен клуб. Ако няма влязла в сила присъда, Атанасов няма проблем да продължи да е общински съветник, коментираха закона негови колеги, които не знаеха нищо за щракването на белезниците на Камъчката. От Окръжна прокуратура са удължили престоя в ареста на Камъчката за още 72 часа.

Източник: Стандарт






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: