Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Банкер бере душа, прострелян след шофьорска свада
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:25 / 12.10.2010Коментари (0)244
© Blagoevgrad24.bg
"Вече цяла седмица сме по болници. Първо в Разград, сега в София. Безпомощно гледаме как внасят и изнасят Николай. Не ни дават да го видим, само веднъж успях да го докосна с пръст. Охранителят сигурно ще изкара децата ми виновни, но едното бере душа, а другото лежа, смазано от бой, в болница. Не искам възмездие. Искам Ники да се оправи."

Думите са на майката на Николай Момчев - Виолета. 34-годишният управител на клона на "Райфайзенбанк" в Кубрат бе прострелян с 55 сачми след шофьорска свада на пътя. От няколко дни мъжът е във Военна болница в София с опасност за живота.

"Пораженията са жестоки. Натрошена е кръстната кост на таза. Надупчени са пикочният мехур, правото и дебелото черво. Накъсани са и тънките черва. Ситуацията постоянно се променя, затова разрезът на коремната кухина стои отворен", обясни завеждащият хирургията в болницата в Разград д-р Евгений Генев, където Момчев изкара няколко дни. Братът на пострадалия - Филип (31 г.), вчера каза, че няма промяна в състоянието на Николай. "Вече загубихме броя на операциите, които му направиха", въздъхна той.

Миналата неделя пътищата на младия банкер и на общинския охранител и бивш полицай Милен Симеонов (40 г.) фатално се пресичат на едно кръстовище в Кубрат. "Аз бях на главен път с колата си "Опел Астра", а той на второстепенен с "Фолксваген Голф". Пъхна се пред мен и едва не се блъснахме. Спряхме, той почна да ме псува. Заплашваше, че щял да ме изкорми. До бой не се стигна. Дойдоха полицаи, нямаше поражения по колите и си тръгнахме", разказа своята версия Милен Симеонов.

Според Филип Момчев обаче точно охранителят е извършил нарушението, като влязъл в насрещната лента. След това настигнал колата с братята, дръпнал Николай зад близкия магазин и го пребил.

"Беше му счупил носа", твърди Филип. След първия сблъсък Милен и синът му Симон отишли на фитнес. Когато се прибрали, Момчеви ги чакали пред къщата им.

"Отворих вратата и те ме нападнаха. Започнаха да ме бият. Подгониха и детето, но то влезе вътре. Върна се с ловния ми автомат "Байкал" и стреля два пъти във въздуха. Онези явно бяха дрогирани и не престанаха", обясни Симеонов.

"Ако искахме да се бием, щяхме да вземем колове. Той извади бокс и ни налетя", контрира Филип Момчев.

Бившият полицай е категоричен, че изстрелът е бил произведен, когато случайни минувачи се опитали да спрат боя. "Някой бутна сина ми и той неволно е дръпнал спусъка", твърди Симеонов. "Видях как малкият гърми във въздуха, но не видях дали той или баща му стреля в брат ми", каза Филип.

Милен се оплаква, че приятели на банкера го заплашили с мутри от София и Варна. Хлипайки, той отронва: "Страхувам се, те вече са заплашвали свидетелите. Един дори иска да бяга в чужбина."

Себайдин, брат на очевидеца Благовест Борисов, потвърждава, че роднината му се е скрил от страх за живота си.

"Тези свидетели също ни удряха, а един заби приклада на пушката в лицето ми", каза Филип.

Според колегите му от автосервиз "Пешев" в града Симеонов навремето е бил уволнен от полицията, защото иззел незаконна пушка и я присвоил. "След това се хвана със сикаджиите, но те го наритаха, защото взема стероиди и е агресивен", обясняват момчетата. Охранителят пък казва, че от полицията го изгонил тогавашният шеф Пешев, чийто син сега държи въпросния сервиз.

"Ако бях мутра, щях да съм богат и нямаше да работя в общината за 300 лв.", защитава се Симеонов. Кметът Ремзи Халилов твърди, че досега срещу Милен не е имало оплаквания.

По случая е образувано дознание срещу неизвестен извършител за нанасяне на средна телесна повреда по невнимание.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: