Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Баща акушира на жена си за шестото им дете
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:40 / 23.11.2011Коментари (0)181
46-годишният Чавдар Петков акушира сам на жена си Юлия (36 г.), която роди в апартамента си в Смолян шестото им дете. Малкото момиченце Хармония излязло на бял свят на спалнята в апартамента им в смолянския квартал "Невястата" в 2 часа през нощта тази сряда.

"Раждането беше на свещи за атмосфера, аз отрязах пъпната връв, за втори път правим раждане в домашни условия и е отработено вече - клампира се на 4 см, слага се щипка на 1 см и след известно време се реже между клампата и щипката", обяснява бащата Чавдар. Роди се съвсем нормално и веднага засука, казва и майката Юлия, която вчера вече оправяше къщата и бебето без никакви видими здравословни проблеми.

Според нея при раждането сред близките си и в домашни условия си спокоен и няма стреса от болницата, което иначе изпитват и родилката, и бебето. Двамата усетили, че бебето е на път от три дни. Когато болките започнали Юлия слушала музика и се разхождала и танцувала непрестанно, а самото раждане станало на пода в спалнята, като пробвала различни пози, докато намери удобната за нея, по гръб със свити крака.
Това е шестото дете на семейство Петкови, които са известни в Смолян като странни, заради желанието си да живеят в хармония с природата.

Шестте им деца са раждани през две или три години, всички са кръщавани на пророци или имената им са свързани с религията. 2000 г. се ражда Матей, 2002 г. - Йоан, 2004 г. - Давид, 2007 г. - Аурелия, 2008 г. - Синай и 2011 г. - Хармония. Рожденият ден на двете последни деца съвпада. Двамата са убедени, че ако жена роди вкъщи няма да поиска друг път да стъпи в болница. "Виждате какво се случва сега в Шейново, Давид е раждан там, в болниците е страшно, страх ни е от доктори. Природата се грижи за нас", казва убедено майката Юлия.

Сега те ще се издържат със 175 лв. детски и майчинството на Юлия, тъй като заради тежка дископатия Чавдар не може да се хване на работа. Мъжът е известен с проекта си за къщи, които сами се отопляват. Заради него е потънал в кредити и банките разпродават цялото му имущество.

"Премиерът и вицепремиерът Цветанов ми обещаха да им помогнат за проекта, надявам се на европейско финансиране, тъй като има такива програми, но засега нищо не става. Идеята е да се правят енергонезависими сгради, чрез ноу хау в строежа им, която излиза малко по-скъп, но след това не се влагат средства за отопление", казва Чавдар.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Втора лига сезон 2024/25
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: