Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бензинът поевтинява до 10 дни!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:11 / 23.07.2011Коментари (0)258
До 10 дни цената на бензина в България трябва да падне. Това обяви вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков по време на първата копка на реконструкцията на обходен път Ямбол-ГКПП Лесово. Цената на бензина се влияе от тази на световните пазари. От миналата седмица вече има отчетено занижаване на цените, което значи, че и тук ще се отбележи спад, смята Дянков.

Като фактор за увеличението на цената той посочи лятото, когато има голямо потребление. "В Министерството на финансите следим има ли някакво отклонение от световните цени и ако видим, че в България цената се увеличава, а другаде пада, веднага ще се намесим", заяви вицепремиерът. Той отчете като голям успех увеличаването на кредитния рейтинг на страната ни. По думите му, България е успяла да излезе от кризата без външни заеми и вдигане на данъци. "Българите трябва да повярват, че сме извън кризата и да започнат да харчат, а не само да се спестява", призова Дянков.

Първата копка по рехабилитацията на участъка с дължина 32,7 км. направи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Проектът е на стойност 5,7 млн. евро без ДДС, а средствата за реализирането му са осигурени от Европейската инвестиционна банка и от държавния бюджет. Срокът за изпълнение е 24 месеца. Във връзка със заблатените участъци по трасето на автомагистрала "Тракия" Росен Плевнелиев заяви, че те няма да забавят изграждането на аутобана. "Ако стартираме до месец, няма да има отразяване върху сроковете, предвидени за завършването на автомагистрала "Тракия". За целта ще бъде направен специален проект за укрепване на тези зони. След този проект ще има остойностяване и обществена поръчка. Всички компании са добре дошли.

Няма да има никакъв анекс по договора със строителя и никакво заиграване с него, увери министър Плевнелиев. Той заяви, че отпуснатите от кабинета 13 млн. лева не оскъпяват по никакъв начин автомагистрала "Тракия" и нямат нищо общо с нея. Парите се отпускат на "Напоителни системи", чиято мрежа не била ремонтирана от 26 години. В цяла Централна и Южна България мрежата на "Напоителни системи" е тотално дезинтегрирана, с изпочупени корита, които се разливат. Не дай Боже някой от големите язовири да изпусне води, каза Плевнелиев.

Източник: standartnews






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Реформи в БДЖ
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: