Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Биляна е скочила от 7-етажна сграда и се приземила в двора на църква
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 23:11 / 16.10.2024Коментари (0)120
©
Тревожни мисли спохождали младата майка след второто раждане - мислела, че не се справя добре с двете си деца

“Все си мисля, че не се справям добре с децата." Това били последните думи на Биляна Петрова, изчезнала във вторник от Центъра за психично здраве “Проф. Н. Шипковенски" в района на Централни хали в София. В сряда тя бе намерена мъртва. Според данните от разследването жената се е самоубила. Нейни близки твърдят, че била в депресия, обзета от тревожни мисли. Затова във вторник се наложило да бъде повикана медицинска помощ и младата майка да бъде отведена в психодиспансера.

Неизвестността около 31-годишната Биляна развълнува социалните мрежи и часове наред десетки хора се питаха къде е тя. Дни преди да посегне на живота си споделила, че не е сигурна във възможностите си като майка, пред кръстника на семейството Ангел Ангелов. На приятелка пък казала, че я обземат самоубийствени мисли, обясниха разследващи.

Вестта за изчезването на Биляна беше разпространена във вторник в 17,49 часа именно от кръстника Ангел Ангелов. Тъжната новина, че майката на момиченце на 4 г. и кърмаче е сложила край на живота си, дойде в сряда около обед.

Тялото на Биляна беше открито в двора на Румънската църква, недалеч от Централните хали. Като се предполага, че жената е скочила от близката сграда, която се намира на ул. “Пиротска" 12. Разследването тепърва ще изяснява детайлите.

Във вторник Биляна била отведена с линейка за лечение в Центъра за психично здраве “Проф. Н. Шипковенски" на ул. “Искър" заради депресивното състояние, в което изпаднала. Именно оттам първи подали сигнала за изчезването ѝ. Малко след това в полицията се обадил и съпругът ѝ Мартин Венев. По това време той бил извън София, но щом разбрал, че жена му не е добре, потеглил към столицата.

Тя била откарана към центъра без телефон, но с документи и портфейл, разказа Мартин пред Нова тв.

Младата майка обаче успяла да избяга от психодиспансера. В центъра има портиер, но входът е свободен, тъй като там има дневен стационар, правят се постоянно прегледи, експертизи, издават се рецепти.

Вероятно оттам Биляна се е насочила към Централните хали, които са близо. За последно била видяна точно в този оживен район. Часове наред от нея нямало никаква следа.

Според разследващите в някакъв момент тя влязла в сградата на ул. “Питотска" 12, която е на метри от халите. Първоначално обаче разследващите я търсили в други райони, защото една от камерите засякла как отива в посока на Женския пазар, който също е на метри.

Как се е върнала до 7-етажното здание на ул. “Пиротска", ще се изяснява. На камери от близък магазин се вижда, че боса жена, каквото е било описанието на Биляна, влиза в сградата. Там се отдават квартири, но няма данни Петрова да е наела такава. До сряда вечер още се изясняваше от кой етаж е скочила. При падането обаче се е приземила в двора на Румънската църква.

Младата жена в момента била по майчинство, но преди това имала доста успешна кариера. Занимавала се с финанси за международна компания. Биляна била от 7-8 г. с мъжа си, който е футболен съдия - международен асистент-рефер. Били гаджета няколко години, преди да им се роди първо дете. Семейството нямало финансови проблеми.

Кръстникът на семейството: Беше всеотдайна майка, такъв е и бащата, но тя почна да потъва

Изчезването на Биби има предистория - забелязахме, че тя започва да потъва и унива. Разстройваше се лесно, а ние ѝ давахме кураж, описа пред “24 часа" събитията кръстникът на семейството Ангел Ангелов. Той е човекът, който пръв извести за изчезването на младата жена.

“След което преценихме, че трябва да се намеси специалист. Потърсихме психиатър, който да я диагностицира. Още миналата неделя заедно с мъжа си Мартин отиде на преглед. Тревожността ѝ обаче се засили и в момента, в който Мартин трябваше да отпътува, той помоли семейна позната да помага за гледането на децата. Не искаше да оставя Биби сама. Тази жена прекара няколко дни с нея. Водеше голямото момиче, на 4 г., на градина и го връщаше. Двете заедно извеждаха и бебенцето", добави той.

Във вторник, когато тревожността на Биляна се засилила, а според Ангелов може да се е превърнала и в паникатака, същата жена подала сигнала на 112. Ангелов описа и събитията след това - полицията установила, че не става въпрос за друг тип семеен проблем. Биляна не се чувствала добре психически. Нямало данни за насилие. Тя също не е споделила за такова.

“Накрая викнали линейка - допълва още той. - Това е причината тя да е само с пижама, яке и документи. Първо отказва да се качи в линейката, друг наш семеен приятел идва и я уверява, че ще я придружи. Двамата се качват в линейката и отиват в психодиспансера. Там започва тежка процедура - казват, че имат място да я настанят, но ние като не сме преки роднини, не можем да вземем решение за това. Ако откажем, трябва да се разпишем, че я вземаме с нас и носим отговорност. През това време поддържахме комуникация с мъжа ѝ, докато той пътува към София. След уверявания, че няма да бъде настанявана, разбира от докторите, че е наложително. Точно в този момент, докато нашият приятел говори с лекаря, сестрите явно я изпускат и тя бяга навън", разказва Ангелов.

По думите му Биляна била всеотдайна майка, пише "24 часа".

“И бащата е такъв - твърди той. - Обичат си децата, изградиха прекрасен дом. Ходят на почивки. Тя ги гледа перфектно - реже им плодове, готви им само домашна храна. Купува специални уреди, за да е добре приготвено всичко. Нямам съмнения, че се справяше перфектно с майчинските си задължения. Много добро момиче. Просто беше тревожна, че не се справя достатъчно добре.

Гледаше ги като по учебник, отделяше им цялото си внимание. След първото дете не е имала следродилна депресия. Беше притеснена, но като всяка друга майка. Този път беше много различно. Последните ѝ думи пред мен бяха: “Все си мисля, че не се справям добре с децата". Мислеше, че може да направи и по-хубаво за тях. Явно тези мисли са се задълбочили и са издълбали дупка в душата ѝ. Потенциалното ѝ настаняване в медицинската институция тотално е разклатило духа ѝ."

Още по темата: общо новини по темата: 2
16.10.2024 »
16.10.2024 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Издирват майка на две деца от София
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Ако видите тази жена, обадете се веднага в полицията
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: