Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Богданов: Отказах на Петър Танев пост, защото имах оперативна информация
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 23:00 / 24.07.2024Коментари (0)1101
© БНТ
Първоначалната кандидатура за посланик на България в Украйна - тази на Петър Танев, не е била изпратена до президента миналата година по решение на тогавашния премиер Николай Денков. След това Петър Танев е кандидатствал за позиция "търговско аташе" в Министерството на икономиката, но тогавашният министър Богдан Богданов не го е допуснал до конкурса, защото е получил оперативна информация за него. Това заяви самият Богданов в интервю за "Още от деня".

"Имах определена информация, която стигна до мен като министър", обясни пред БНТ Богдан Богданов. Той посочи, че номинацията на Николай Ненчев за Киев, която разпали страстите в парламента, никога не е била обсъждана в кабинета "Денков".

Богдан Богданов, който в момента е депутат от ПП-ДБ, обясни, че има значение на кого ще бъде връчен третият мандат заради приоритетите на съответната формация. Заяви, че ПП-ДБ няма да преговарят с партии, които искат излизане от НАТО и търговски отношения с Русия. И още:

"Ако аз участвам в тези преговори - за мен Делян Пеевски няма място на тази маса, защото той е явно компрометиран и трябва да си изчисти името пред съда".

Икономиката ни все още работи, а бизнесът функционира въпреки политическите турбуленции и неуспешната борба с корупцията, коментира Богданов по повод годишния доклад на Европейската комисия.

"Днес, когато ЕК ни казва, че нямаме напредък с корупцията, виждаме човека, санкциониран от САЩ и Великобритания за широка корупция, да говори за това, че всеки един корупционен скандал трябва да бъде разследван. Това е чудесно - това означава, че и той трябва да бъде разследван".

Бившият министър на икономиката засегна и казуса с Пловдивския панаир - според него, за да приключи той напълно, община Варна трябва да върне акциите си в Министерството на икономиката. По думите на Богданов общината не е спечелила нито лев дивидент от въпросните акции.

"Пловдивският панаир е битка на много хора, в която аз се включих на един много напреднал етап и се радвам, че имах възможност да направя нещо полезно като министър на икономиката, а именно - да спрем една скрита приватизация. Очакваме да има обжалване, надяваме се община Варна да не обжалва. Ще продължим нашата битка, защото това е един много важен актив за българската икономика", каза Богдан Богданов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: