Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Болна от СПИН остави бебето си
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:40 / 05.06.2010Коментари (0)249
© Blagoevgrad24.bg
Млада жена, болна от СПИН, роди момче в столичната АГ болница "Майчин дом" и го изостави. Причината не е болестта, обясниха оттам. Бъдещата майка била взела решението предварително. Тя научила за болестта си по време нарутинните за една бременност изследвания.

Все още не е ясно дали бебето е носител на ХИВ. Шансът е 0,5-1%, обясниха от клиниката. Необходимо е да се направят още изследвания. Профилактично лекарите са назначили терапия за подсилване на имунната система. Тя ще бъде преустановена, когато и ако бебето даде поне две отрицателни проби. Те обаче могат да се направят едва когато момченцето навърши 3 месеца.

Малкото иначе е в добро здравословно състояние, каза Екатерина Христова, социален работник в "Майчин дом". Родено е със секцио, за да се сведат до минимум рисковете от заразяване. Така остава единствено опасността да е прихванало вируса вътрешноутробно. Веднага след раждането е било настанено в изолатора на болницата. Скоро след това е преместено в социален дом извън София, където също се гледа отделно от другите деца.

Ако се докаже, че бебето е здраво, то веднага ще бъде предложено за осиновяване. Тези дни майката ще подпише документите, че се отказва от детето.

Жената е млада, интелигентна и не е ромка, уточниха от "Майчин дом". Там обаче не знаят каква е точната причина тя да реши да остави детето си в дом. "Бебето е много хубаво. Надяваме се бързо да се установи, че е здраво, и то да бъде осиновено", каза Христова. Тя се надява момченцето да има късмет и нещата да се развият подобно на случая с малкия Димитър-Желко, осиновен от треньора Тити Папазов. И неговата майка беше със СПИН, но детето е здраво.

Съдбата на децата, останали в социален дом, никак не е лека, тревожат се в "Майчин дом". Остане ли до навършването на годинка в такава среда, то вече ще е социално осакатено.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: