Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Братовчедка издала "къртиците“ в ДАНС и МВР
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 22:16 / 21.11.2010Коментари (0)354
© Blagoevgrad24.bg
Задържаните в ареста Антон Пандев, служител на ДАНС, и  и Емил Драгомиров - на МВР, искали информацията от роднина на Пандев - Стела Пандева. Тя е втора братовчедка на агента от ДАНС, научи БТА от разследващи. Късно в събота СГС реши, че агентът от ДАНС Антон Пандев и служителят от МВР Емил Драгомиров остават за постоянно в ареста. Те са обвинени за подкуп и за длъжностни престъпления.

Двамата предложили на Пандева шоколадови бонбони, малък парфюм,  150 евро и два пъти по сто долара. Тя също работи в ГДБОП в отдела, занимаващ се с разкриването на фалшиви банкови карти. Пандева обаче е дала показания пред съдия още преди братовчед й - Антон, и Емил Драгомиров да бъдат задържани. По време на разработката Пандева била с прикачени по тялото и специални разузнавателни средства, които записали разговорите.

В същото време информация за престъпни групи била искана и от друг служител на МВР, който също е дал показания, но е анонимен свидетел. Както стана ясно в деня на ареста той, е бил внедрен агент. На него били предложени 500 долара, за да изнася информация на преносим носител.

Защитата на Драгомиров посочи, че когато той е работел в ГДБОП, в отдела за борба с фалшивите пари, е бил награждаван с пистолет от тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов.

Драгомиров работел по разкриването на няколко печатници на фалшиви пари. След това бил повишаван в ранг и преместван в 3 РПУ и в дирекция "Миграция". Пандев е бил задържан в кабинета на началника си в ДАНС, а Драгомиров в кв. "Хаджи Димитър" в София. Двамата бяха задържани на 17 ноември при операция "Къртиците" с обвинение за предлагане на подкуп.

Според информацията, разпространена от МВР тогава, двамата са търгували  с оперативна информация за престъпни групи, занимаващи се с фалшиви пари и кредитни карти. 

Прокуратурата междувременно повдигна обвинение на Пандев за престъпление по служба, а на Драгомиров за злоупотреба със служебно положение. Адвокатите и на двамата ще обжалват. Според тях няма как двамата задържани да имат едновременно обвинение за подкуп и за длъжностни престъпления.

Защитниците на Пандев изтъкнаха довода, че той е съдействал на задържалите го, като сам ги завел до дома, който бил претърсен. В мотивите си да го остави в ареста обаче съдът записа, че от представените доказателства може да се направи обосновано предположение, че двамата са предлагали подкуп. Освен това могат  да извършат друго престъпление, ако са на свобода.
 

Източник: Dnes.bg






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Предаване "Цветовете на Пловдив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: