Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ц. Цветанов: "Октопод" - първи удар срещу мафията
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:18 / 12.02.2010Коментари (0)414
© Пресцентър МВР
"Октопод" е операция, която дава начало на борбата с организираната престъпност, корупцията и срастване на организираната престъпност с държавния апарат, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в кулоарите на парламента.

Той отказа да коментира дали акцията има връзка с Наглите, но подчерта, че  "Октопод" е добра операция - начало на битката срещу мафията и срастването й с властта.  Няма натиск от чужди служби в дейността на МВР или ДАНС каза Цветанов и допълни, че се действа в партньорство срещу борбата на организираната престъпност. Естествено, когато сме обединени всички заедно, сме много по-силни, отколкото всяка една държава-членка да действа отделно, каза Цветанов.

Операция "Октопод" е изцяло заслуга на МВР и ДАНС, прокуратурата и екипите за борба срещу организираната престъпност. На въпрос дали предстоят операции „Скариди" или „Калмари", бявени от министър Симеон Дянков, Цветанов каза, че не би искал да коментира морските деликатеси, които обича г-н Дянков.

В коментар на думите на премиера Бойко Борисов, че е "война, който издържи" Цветанов каза: „Държавата трябва да победи". На въпроса какви обвинения са повдигнати на Алексей Петров, Цветанов каза, че самият факт, че в последните дни се говори толкова много за Петров, означава, че са му повдигнати много по-сериозни обвинения отколкото на останалите задържани от престъпната група.

Повече от десет години не е имало политическа воля да се разработва Алексей Петров, подчерта Цветанов. Реално държавата не е успяла да работи върху него, защото ако беше успяла, днес нямаше да говорим за "Октопод", посочи министърът. По думите му липсата на воля в министър-председателите, които са били на власт през последните над 10 години, е довела до днешното състояние.

Вътрешният министър не се тревожи за политическата си кариера в случай, че Алексей Петров бъде пуснат. Аз имам задължение към обществото да защитя интересите на държавата и да върна доверието на евроатлантическите партньори, за да можем да работим с партньорските служби, допълни Цветанов.

Източник: АСН






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: