Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ченгета пак на работа след секс с дете в бунгало
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:20 / 13.10.2010Коментари (0)605
Уволнените полицаи от Разград, които правиха скандален секс с момичето в курорта Камчия, не само няма да лежат в затвор, а и най-вероятно ще се върнат на работа. Районната прокуратура във Варна няма да протестира решението на съда, който в края на миналата седмица помилва двамата със скромни присъди - глоби от по 2000 лв.

Това съобщи говорителката Вяра Алексиева, а прокурорът по делото Мирослав Георгиев отказа коментар. Остава самата А. Л., която в момента е почти на 18 г., да реши да обжалва. Глобата от общо 4000 лв. за злоупотреба със служебно положение ще получи вече пълнолетното момиче.

Бившият служител на СОД в Разград Драгомир Димитров и бившият районен инспектор Анани Велев бяха обвинени в изнасилване на непълнолетна и в злоупотреба със служебното положение, от което са произлезли вредни последици за физическото и психическото здраве на момичето.

Гаврата с А.Л. продължила няколко дни от 9 юни м.г. Момичето потърсило униформените на плажа в Камчия, където били комадировани, за да го защитят от опит за изнасилване. Вместо да помогнат на девойката, полицаите я прибрали в служебното бунгало и няколко дни блудствали с нея. Връзвали я с белезници, удряли я с палка, а изпълненията си записали с мобилните си телефони. Тези видеозаписи са част от доказателствата по делото. Въпреки че бившите полицаи установили от справка, че момичето, е обявено за общодържавно издирване, те не уведомили колегите си.

Момичето е открито 17 дни по-късно от родителите си в тежко физическо и психическо състояние и е настанено за лечение в психиатрия с биполярно афективно разстройство.
"Вещите лица са установили, че тя е разбирала какво се случва и е показала желание за полов контакт. При 3-дневно общуване с нея не е имало как да бъде разбрано психическото й заболяване", каза Вяра Алексиева след оправдателната присъда.

Делото срещу Велев и Димитров бе гледано при закрити врати няколко пъти. В съдебна зала бяха прочетени дадените пред съдия показания на потърпевшата. Съдът не уважи искането на защитниците на подсъдимите за разпит на пострадалото момиче. А.Л. бе пожалена от магистратите да не изживява отново случката.

Според 20-годишния Иван, охранител от курорта Камчия, той почерпил момичето с цигари и сладолед и я завел на плажа, където прекарали 2 часа. Оттам тя потърсила помощ в бунгалото на ченгетата от страх да не бъде изнасилена. После последвало преживяването й с Велев и Димитров.

"Като видяхме какво са правили в клиповете на телефоните им, ни идваше да ги застреляме", казаха тогава разследващи техни колеги от Варна. По време на делото обаче се оказа, че е заснет само еротичен танц на момичето. На последното заседание преди дни принудително бе докаран и бащата на А. Л. Той заяви, че не се съмнява във вината на ченгетата.

"Трябва да лежат в затвора за това, което сториха на дъщеря ми. Не е вярно, че е избягала от дома си. Те са затънали в мръсотия и се чудят как да ги измъкнат от нея. Изкарват я психичноболна, за да ги оправдаят", продължи бащата. След решението на съда обаче двамата дори могат да бъдат възстановени на работа в МВР.

"Искам поне да отпадне дисциплинарното ми наказание, за да изчистя името си. После може и да не остана в тази система", заяви Драгомир Димитров. Сега той работи в разградската фирма "Нерон". Три пъти в седмицата охранява дискотека. Колегата му Анани Велев е в Германия.

"По всички обвинения сме невинни. Не е вярно дори, че съм злоупотребил със служебното си положение и че съм бил с униформа. Когато се запознах с това момиче, бях по боксерки на плажа. Стана по време на почивката ни, а не на смяна", обясни Димитров.

"Няма доказателства срещу мен и Анани. Дори съдът във Варна не прие да бъдат показани видеозаписите, правени в бунгалото, защото не били събрани по реда на НПК. Истината е, че щяха да бъдат в ущърб на обвинението, защото на тях щеше да се види само как едно момиче танцува. И щеше да стане ясно, че то прави всичко доброволно. Аз не съм снимал, нито съм сниман на тези записи", обясни бившият полицай.

Той е решен да търси обезщетения за уронване на името сио след окончателното приключване на процеса.

Димитров още съжителства с приятелката си, която беше с него и преди да гръмне скандалът. "Връзката ни пострада. Има напрежение между нас, както и с нейните
родители. Решен съм да изчистя името си", заяви Димитров. Той работи като охранител от месеци. Собственик на фирмата е лидерът на "Атака" в Разград и също бивш полицай Георги Димитров.

"Драго е дисциплиниран, няма проблеми с него. Доволен съм от работата му. Обучен е и си изпълнява задълженията перфектно", каза Димитров.

Преди да го назначи, той се допитал до полицията в Разград. Обяснили му, че няма пречки да го вземе на работа, докато срещу него няма влязла в сила присъда. Георги Димитров отправил запитване и в МВР, където отговорът също бил, че няма пречки да е охранител, щом няма присъди.

Другият процес срещу Драгомир Димитров - за бой на възрастен по време на работа, също приключи с административно наказание и глоба от 2500 лв. 75-годишният Марин Маджаров му направил забележка, че е паркира на тротоара, а Димитров скочил да го бие. За да не е длъжностно лице докато се саморазправя, полицаят съблякъл куртката си и бил стареца по потник.

Димитров и Велев опитаха да се върнат на работа в МВР през февруари като оспориха заповедите си за дисциплинарно уволнение. Тогава Административния съд отказа да отмени нареждането на шефа на ОД на МВР Ивайло Йовчев.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: