Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дедо с авери влезе в капана на ГДБОП, източвали сметки
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:05 / 14.01.2011Коментари (0)210
© МВР
Успешната операция на служители от сектор "Фалшификации" в отдел "Трансгранична организирана престъпност" при ГДБОП е проведена след продължително разследване на действията на организирана престъпна група. Спецполицаите установили, че тя е локализирана в София и се занимава с изготвяне на скимиращи устройства, с които се манипулират банкоматите, и с изработването на карти дубликати. После групата ги изнасяла зад граница, където след монтиране се извършвало неправомерното теглене на сумите от чуждите сметки. Престъпната дейност била извършвана основно в Италия, Испания, Австрия, Белгия и Швейцария, съобщават от пресцентъра на МВР.

Информацията, свалена на магнитните ленти на истинските карти, включително и данни  за техния PIN код, била изпращана обратно чрез криптирани файлове през Интернет. Това била схемата, по която работела групата, чиито тартор е криминално проявеният и регистриран за измами С.М. /65г./-Дедо. Негово доверено лице бил Е.П. /41 г./ -криминално проявен и регистриран за кражби и измами. В групата били включени и К.К. /27 г./ - криминално проявен, регистриран за кражби и палеж, осъден в Турция за скиминг и С.Х. /37 г./. Антимафиотите локализирали офиса на групата в столичния кв. "Младост" и задържали организатора, заедно с Е.П и С.Х. в момент на предаване на вече готови скимиращи устройства.

Тримата извършвали сделката в л.а. "Деу Магнус". Малко по-късно в казино на бул. "Васил Левски" е задържан и четвъртият участник - К.К.  Последвали претърсвания в колата, в офиса и в жилищата на членовете на престъпната група. Открити и иззети са близо 100 готови скиминга, над 300 все още недовършени устройства, огромен брой пластики, лайсни - тип "две в едно", съдържащи микро-камера и четец, входни устройства - тип "уста"и заготовки за тях. Антимафиотите са намерили и множество кабели с нестандартни накрайници, четящи глави, флаш памети, СИМ карти, двойно залепващи ленти, пликове с четци на магнитни ленти, електронни платки, радиостанции, оптични дискове и лаптопи. Работата в рамките на образуваното досъдебно производство продължава.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: