Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Десетима убиха зам.-шеф на общински съвет с бой и ножове
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:25 / 15.10.2010Коментари (0)212
© Blagoevgrad24.bg
Повече от десетима души пребиха и наръгаха с нож в ромска махала тази нощ заместник-председателя на общинския съвет на Ракитово Северин Клашнов, по прякор Чарли.

Информацията бе потвърдена от говорителя на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. Клашнов е намушкан в гърба, а по-късно е починал от раната.

Извършителят на убийството е задържан, съобщи Стоянов.

Късно снощи към 23:00 ч. в заведение на улица в град Костандово се спречкали две групи от местни лица. Спорът бил заради откраднат мобилен телефон в нощното заведение. А голямото количество изпит алкохол станал причина скандалът да прерасне в меле. Тогава 38-годишният Чарли бил наръган. Веднага след това бил откаран в Центъра за спешна медицинска помощ - Велинград, където успели единствено да констатират смъртта му.

"Инцидентът няма нищо общо с дейността му като заместник-председател на местния парламент. Говорим за чисто криминален случай. Скарали са се две групи лица в ромската махала в Костандово".

Клашнов е криминално проявен с осем регистрации в полицията за незаконно притежаване на взривни вещества и боеприпаси, за хулиганство, за кражба на моторно превозно средство, закана за убийство и други, уточни Стоянов. Чарли е познат на полицията от 1998 г.

"Клашнов е регистриран в полицията за криминални прояви и то не малък брой, това че не е осъждан е друг въпрос", заяви Стоянов.

Трупът е откаран за аутопсия в "Съдебна медицина"-Пазарджик. Органите на реда вече имат няколко заподозрени за извършеното престъпление, които се укрили след инцидента.

Северин Клашнов е избран в местния парламент на Ракитово от листата на политическа партия ДРОМ. Тази събота в Костандово ще се проведат частични местни избори. До тях се стигна след като съдът във Велинград отстрани от поста кмета Ясен Пашомов за злоупотреби и издаване на документи с невярно съдържание. Шишеков бе заместен временно от Иво Иманов.

И в момента в града тече предизборна кампания. Положението в Костандово е спокойно, а подготовката за изборите в събота протича нормално въпреки инцидента с Чарли. За кметския пост се борят трима кандидати: Ясен Шишеков, издигнат от инициативен комитет, Златан Милев - кандидат на ГЕРБ, и Юсеин Крачов от ДПС. Гласоподавателите, които ще участват в изборите на 16 октомври, са 3547.

Син на екс министър стреля по Чарли през 2003 г. 

Северин Клашнов-Чарли е избран за общински съветник в Ракитово на последните местни избори. Името му е свързвано с автокражби. През 2003 година Клашнов бе прострелян в крака от сина на бившия министър на земеделието Стефан Юруков - Илия Юруков. Инцидентът стана на околовръстното шосе край Велинград. И до днес се говори, че стрелбата е била предизвикана заради спорове за влияние. В съдебните протоколи обаче бе записан друг мотив - Юруков подозирал, че Чарли стои зад палежа на негов автомобил и си отмъстил. Илия Юруков бе признат за виновен и получи 3-годишна ефективна присъда.

Клашнов е познат на полицията и с опити за отвличане, рекет, задържан е многократно и има куп висящи дела, но засега успешно се измъква от съдебната система според велинградски сайт. Говори се, че Чарли развивал собствен бизнес в курортното градче, като основно се занимавал с погребална агенция.

ДАНС го подхваща за търговия с влияние

Миналата година ДАНС разследва Клашнов и общинският съветник от БЗНС във Велинград и съветник в ОбС Георги Велев-Палачинката за търговия с влияние. Мотивът тогава бе неправомерен избор на нов председател на Общинския съвет в Ракитово.

Малко преди това Георги Попчев бе свален от поста на председател, а на негово място бе издигнат Николай Бързаков. ДАНС подхвана Клашнов и Велев за манипулация на местния парламент чрез рекет, заплахи и подкупи за подкрепа на Бързаков.

В края на април 2009 г. Бързаков встъпи в пост. И Велев, и Клашнов минават за приближени на бившия депутат от ДПС Фидел Беев.

Председателят на община Ракитово Н. Бързаков: Къде е доказано, че Клашнов е престъпник?

Не съм аз човекът, който трябва да дава информация за случая, свързан с убийството на заместник-председателя на Общинския съвет в Ракитово, заяви председателят на местния парламент на Ракитово Никола Бързаков пред агенция "Фокус".

На въпрос как човек с криминални регистрации е избран за заместник-председател на Общинския съвет, Бързаков отговори с въпрос: "Къде е доказано, че има такива регистрации", попита предаседателят на общинарите.

На обяснението на журналисти, че информацията за регистрациите за криминални прояви на Северин Клашнов е подадена от ОД на МВР в Пазарджик, председателят на Общинския съвет в Ракитово каза: "Сериозно, и вие ги видяхте?", след което затвори мобилния си телефон.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: