Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Димитър Гърдев: България има нужда от експертно правителство
Автор: Йоланда Пелова 11:43 / 13.06.2024Коментари (0)984
© Фокус
50-ият парламент ще бъде още по-фрагментран от досегашния. Ролята на "Има такъв народ" ще бъде да вкара здравия разум. Няма да участваме в партийно правителство с партийни лица и изявени партийни лидери. Изключително рано е, нека да видим какви ще бъдат предложенията на водещите политически сили. Убедени сме, че България има нужда от експертно правителство с ясно заложени цели и с определени времеви рамки за тяхното изпълнение. Позицията на ИТН е принципна и ще подкрепяме политики, само ако те отговарят на нашата програма и виждания за управление. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" дипломатът Димитър Гърдев, международен координатор на "Има такъв народ".

На въпрос дали биха се отзовали на покана за разговори от страна на ГЕРБ и ДПС, Гърдев отбеляза, че всички партии ще се присъстват на разговори, но заяви, че към момента ИТН не са получавали подобни предложения.

По думите му положителните резултати на "Има такъв народ" са видими: "Подкрепата към партията ни се увеличава, имаме и представител в Европейския парламент, което се дължи на ясната политика и поведението, което ИТН е доказала до момента - държим на своите принципи и на своите обещания пред избрателите. Не сме влизали в безпринципни коалиции, но сме излизали от такава, в момента, в който видяхме, че нещата вървят към сериозни отстъпление от предварително договорените и подписаните в коалиционно споразумение цели".

Гърдев отбеляза, че поправките на Конституцията, които са били направени, без да бъдат съобразени много неща, категорично трябва да бъдат коригирани: "Убеден съм, че това това ще бъде най-лесното мнозинство, което ще съберем. България изпадна в абсурдна ситуация - не можеше да се намери премиер. Наложи се НС да заседава всеки ден, за да поправи недоразуменията.

Това, което наблюдавахме в досегашното управление, бе абсолютно безконтролното поведение на финансовия министър, което е наистина опасна за обществото, защото бюджетът, който беше предложен, бе популистки и свързан с разкази, които са свързани с разходи, които са насочени към държавен дълг и това трябва да се спре. Социалните разходи са много необходими, но ИТН ще държи те ясно да бъдат разписани и да стигнат конкретно до хората. Много е важно да имаме ясно и прозрачно финансиране на общинските проекти и да се направи един анализ колко те са целесъобразни и да бъдат насочени към реално подобряване на живота в общините. България е изключително засегната от неравенстовото на регионите. Наблюдава се диспропорция на финансирането на регионите", коментира Гърдев.

Още по темата: общо новини по темата: 895
28.06.2024 »
26.06.2024 »
23.06.2024 »
22.06.2024 »
20.06.2024 »
20.06.2024 »
предишна страница [ 1/150 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Лято 2024
Бюджет 2024
50-ото Народно събрание
Местни избори 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: