Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Доктори изгониха бедна родилка без осигуровки
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:03 / 04.01.2013Коментари (11)430
© Blagoevgrad24.bg
Лекари от прочутата Горнооряховска болница върнаха родилка, защото била бедна и без здравни осигуровки. АГ докторите отпратили с лека ръка жената, която вече имала болки от преждевременно раждане. Това съобщи Анелия Димова, дежурна на горещата телефонна линия на Министерството на здравеопазването вчера.

Преди година и половина лекарите от АГ-то в Горна Оряховица се прочуха със скандала, при който ги обвиниха, че са обявили живо новородено за мъртво и го сложили във фризера.

Жената без осигуровки била приета да роди едва след като нейни близки позвънили в здравното министерство, а от там на свой ред сигнализирали на районната здравна инспекция. Изпратеният служител вкарал бременната в АГ.

Ражданията и консултациите на социално слабите без здравни осигуровки, децата и непълнолетните са напълно безплатни. Те се поемат от държавния бюджет, припомниха от министерството. Срещу болницата в Горна Оряховица започва проверка по случая с върнатата бедна родилка.

В болницата по онкохематология в София пък не дали на тежко болен от рак апарат за обдишване. Човекът се мъчил часове. Той бил включен към кислородната бутилка едва когато жена му сигнализирала в МЗ, а от там се обадили да му дадат апарат. 9029 жалби, сигнали и молби за съдействие са подадени през 2012 г. до горещата телефонна линия на Министерството на здравеопазването, уточниха от ведомството. Сигналите са подавани на телефони (02) 9301152, (02) 9301253 и (02) 9301259, както и на адрес goreshtalinia@ mh.government.bg.

Най-често хората сигнализират за лошо качество на медицинското обслужване и грубо отношение не само в болниците, но и в медицинските центрове и центровете за спешна помощ.


Източник: в. "Монитор"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.01.2013 г.
+6
 
 
Резон пак се изказваш неподготвен ! Какво общо има Хипократовата клетва с това че една цяла прослойка на обществото ни тотално отказва да се социализира да плаща за здавето си и да носи каквато и да е отговорност!
-1
 
 
Когато е налице феодално управление резултатите са ясни. Няма значение какъв е етноса на един човек. До кога ще се търпи това здравеопазване в този си вид. За какви пари става дума ...Тази мафия медицинска трябва да се мачка със всички сили и средства .1. Фонд работна заплата - от държавата. 2. Къде се е чуло и видяло 6 часово работно време 3. Всички видови изследвания се правят с техника и в крайна сметка , какво прави даденото въпросно мед. - НИЩО. 2/3 от вс. изследвания които се правят са елементарни. Да използваш инженерния труд не означава че правиш нещо. 4. Нека тези персони да знаят едно- стига с тия демонстрации. Който не му оттърва да си хваща пътя на някъде 5. Пари се плащат не за това колко е ценно здравето а за свършена работа. 6. Крайно време е да отпадне понятието лекарска грешка и да се въведе - некадърност. 6. Всяко лице което обърка диагнозата за дадено заболяване - лишаване поне за 1 г. от практика. При констатиция на смърт - господ да му е на помощ. Дълга тема на коментар в крайна сметка .... няма невъзможни неща
+2
 
 
Браво на докторите!!! Още по-добре щяха да направят,ако я бяха кастрирали!!!
+10
 
 
Няма 14 лева на месец за здравето си, тръгнала дете да прави и отглежда. Щото аз ще и го отгледам с моите осигуровки, които никога няма да мога да си върна като се пенсионирам. Красота.
Aнонимен
на 04.01.2013 г.
+12
 
 
Защо аз трябва да плащам всеки месец по над 100лв. осигуровки и да Г№кна на дърво не съм стъпвал в болница, а те, утайките на обществото, не само не плащат за ток, вода, здраве, образование - НИЩО, ами и ползват най-много тия блага. И като отиде линейка в гетото, лекарите ги е страх. ЗАЩО?!?!
Aнонимен
на 04.01.2013 г.
+11
 
 
Така и трябва според мен! Аман от тъпите мангали без осигуровки. Болниците са пълни с 90% мангал, който се лекува от какво ли не, без да плаща и стотинка!
-2
 
 
Дааа, клетвата на Хипократ не важи май за тази болница.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофи в Кюстендилско
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: