Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Домоуправителите започват да взимат заплата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 06:40 / 28.05.2010Коментари (0)1274
© Blagoevgrad24.bg
Домоуправителите в жилищните сгради ще бъдат вече платени. Това e една от промените, които се обсъждат в Закона за етажната собственост. Корекциите се подготвят от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и се очаква да бъдат внесени в парламента до края на юни. Целта е да има стимули за хората, които развиват общественополезна дейност, коментираха от министерството. Проблемът бил, че в закона трябва да се посочи минимално възнаграждение, а не е сигурно дали това ще хареса на всички.

В много блокове и в момента домоуправителите и касиерите получават минимално възнаграждение за работата си. Сега нещата ще бъдат законово регламентирани.

Въпросът е дали този текст ще се приеме, тъй като ще трябва да посочим някакво минимално възнаграждение, каза шефът на "Жилищна политика" в МРРБ Теодор Илиев. Не навсякъде хората имат финансови възможности да плащат заплата на управителните си органи.

Друга важна промяна в закона е отпадането на задължителната регистрация на обикновените общи събрания на собствениците в общините, както и на домовите книги. Сега срокът е 30 юни 2010 г. Регламентира се по нов начин и съдържанието на домовите книги. В тях ще се вписват само трите имена на собственика, на членовете на домакинството и номерът на жилището. Ако в апартамента има наематели, те също трябва да бъдат посочени в книгата. С оглед на защита на личните данни не трябва да се вписват ЕГН-тата на живеещите, нито документите за собственост. Това и сега не е задължително, но много домоуправители са искали и такива данни.

 

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: