Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Държавата погва незаконно забогателите
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 22:35 / 01.10.2011Коментари (0)187
Консултативният съвет за национална сигурност обсъди ситуацията около събитията в Катуница и последвалото напрежение в страната. Членовете на съвета от всички институции са се обединили около мнението, че конфликът е криминален, но трябва да се вземат мерки, за да не доведе до възникването на остро етническо напрежение в страната. Една от мерките е мащабна проверка на всички, които демонстрират лукс, но не могат да докажат доходи.


Мащабна проверка на незаконно забогателите е една от мерките, които ще се предприемат в следващите дни. Това каза президентът Георги Първанов след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност. Всички лица с висящи дела, над три, да бъдат поставени в особен регистър, на скенер. Тези хора, тези престъпници, които тормозят населените места, да заемат мястото, което им се полага, каза президентът. Ще се търсят варианти за засилване на полицейското присъствие в такива райони.

Президентът каза, че в следващите седмици и месеци ще се проверяват отново "лица, които демонстрират лукс, които не са си плащали данъци, които не могат да докажат доходи".

Рискът от разрастване на етническото напрежение е това, което ме подтикна, за да свикам този Консултативен съвет по национална сигурност. Той е извънреден, не се е случвало по време на избори да правим подобни съвети, но на този етап мисля, че има своята полезна роля, посочи държавният глава.

Консултативният съвет за Национална сигурност взе няколко решения, свързани с последствията от ситуацията в Катуница. Едно от тях е засилване на полицейското присъствие в малките населени места.

Премиерът Бойко Борисов обяви, че няма да иска оставки в МВР и няма да наказва полицаи заради случилото се в Катуница. Остро обаче разкритикува действията на някои политически сили в предизборна ситуация=

Като уникален по рода си съвет определиха срещата от опозицията в лицето на БСП и ДПС, защото това е първият Консултативен съвет седмици преди важни за страната избори.

Според учасниците в съвета случилото се до голяма степен ще се отрази негативно на международния имидж на България. Затова били необходими съвместни усилия от страна на всички институции за бързо решаване на проблема.

Източник: tvevropa






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Катастрофи в Кюстендилско
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: