Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дъжд от промоции залива пазара за Великден
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:15 / 27.03.2010Коментари (0)334
© Blagoevgrad24.bg
Дъжд от промоции и качествени продукти. Това обещаха пред "Стандарт" и земеделското министерство най-големите хранителни вериги у нас. Те дадоха дума за това на организираната от в. "Стандарт" дискусия "Великден безопасен", която е под патронажа на земеделския министър Мирослав Найденов.

Хранителните вериги вече започнаха борбата за клиенти преди празниците. Магазините се надпреварват кой да предложи по-изгодни цени и по-примамливи промоции. Голяма част от търговците правят акции, в които предлагат даден продукт на по-ниска цена от обикновено.

Другият вариант за намаление са собствените марки на веригите. Някои от тях предлагат клубни карти за пазаруване с намаление на клиентите си, а други дават отстъпка при закупуване на повече от един продукт от даден вид.

"Има четири варианта да се пазарува евтино при нас. Постоянно текат промоции и акции, в които клиентите ни могат да си купят продукти изгодно", съобщи маркетинг мениджърът на "Билла България" Бойко Сачански. "Търговците могат да купуват без ограничение от промоционалните продукти на нашата компания", съобщи пък Елена Симеонова от "МЕТРО Кеш енд Кери". Според Симеонова добрите цени, които предлага хипермаркетът, дават възможност на търговците да въведат така наречения "хепи ауър" - час, в който се предлагат различни бонуси на клиентите. Предложението за това бе на главния редактор на "Стандарт" Славка Бозукова.

"Има достатъчно яйца и пилешко и те ще бъдат на ниски цени за Великден", увери шефът на Съюза на птицевъдите Борис Стоименов. Според него по Възкресение можем да изяждаме 4-5 яйца на ден, но средното потребление на седмица трябва да е около 6 броя.

Внимавайте, когато пазарувате, за да не ви излъжат в кантара или с цените, призова пък шефът на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров. Четири са основните нарушения, които откриват инспекторите на агенцията около празниците. Най-честото е продукти да се пробутват като здравословни, а да съдържат голямо количество захар и консерванти. Потребителите трябва да са нащрек за грамажа, както и за цените, по които се таксуват стоките.

"Случва се в момент, когато хората пълнят количките и купуват стоки за  повече пари, да се появява разлика между обявените на щанда цени и реалните, по които се таксува стоката", предупреди той. Хората трябва да внимават и за продукти ментета на известни марки, които най-често се предлагат от амбулантни търговци на улицата.

Ще има непрекъснат контрол от наша страна за нарушения по празниците, увери Дамян Лазаров. Той, както и останалите участници във форума, поздравиха главния редактор на "Стандарт" Славка Бозукова с благородната инициатива. Важно е хората да знаят и да търсят правата си, и медиите са тези, които трябва да ги научат, заявиха участниците в дискусията "Великден безопасен".

Източник: в. "Стандарт"

Още по темата: общо новини по темата: 13
29.03.2012 »
05.04.2010 »
04.04.2010 »
03.04.2010 »
03.04.2010 »
03.04.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: