Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Два полицейски патрула в кърваво меле с пияни във Волуяк
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 23:35 / 15.08.2010Коментари (0)263
© Blagoevgrad24.bg
Скандал след игра на хазарт стана причина за кърваво меле между двама мъже и софийски полицаи в събота вечерта във Волуяк. При екшъна проехтели 2 изстрела, а 5-годишно момиченце било изплашено до смърт.

Разпрата пламнала, след като около 21 ч уплашен мъж се обадил в столичното IХ РПУ и се оплакал, че неговите съселяни Марио и Ивайло са го набили и са му взели 100 лева, които заложил на комар. След минути във Волуяк пристигнала патрулка. Униформените поискали документите на Марио Свиленов и на Ивайло, които се черпели с половинките си в местната кръчма.

Вместо да извадят личните си карти, почерпените мъжаги се нахвърлили върху органите на реда. Извили ръката на единия и пробвали да взeмат пистолета на другия. Едното от ченгетата гръмнало два пъти във въздуха, за да респектира бабаитите. Но напразно. Едрите мъжаги се нахвърлили още по-ожесточено върху опонентите си. Единият от полицаите успял да се обади по станцията и да повика подкрепление. На място пристигнали още 4 патрулки.

След кратка схватка униформените успели да надделеят. И заключили с белезници развилнелите се мъже. Те били отведени в ареста на IХ РПУ. Вчера прокуратурата ги обвини в хулиганство и възпрепятстване на полицейски органи. След случая жените на задържаните са твърдо решени да подадат жалби срещу полицейския тормоз.

"Както си седяхме, дойдоха полицаите и започнаха да ни осветяват с фенерчета. Мъжът ми по това време ходеше по малка нужда и те започнаха да го осветяват. Той им каза: "Махнете фенера, не ми светете в очите. Върша работа, правя нещо." Те го бутнаха, той оттам ги удари", разказа по телевизия "Про.бг" съпругата на Марио Свиленов - Валентина.

"Ивайло тръгна да ги разтървава. А те започнаха и него да бият. И започна и той", защити го приятелката му Кристина. И добави: "Събраха се 10 полицаи от два патрула и ритаха двамата, повалени на земята и с белезници".

И двете жени обаче не споменаваха и дума как е тръгнал скандалът и дали мъжете им са играли комар и са пребили своя съселянин.

"Не сме мигнали цяла нощ. Внучката ми е много наплашена! Лоша работа, направо не ми се говори", трепери майката на Свиленов - Цветанка. Снаха й и нейната приятелка Кристина отишли да молят за свиждане с мъжете си.

"Марио е много добро момче. Има камион за чистене на септични ями. Нали знаете, бизнесът с фекалии и гробища е най-сладък. Във Волуяк всички пием и се бием", напевно обясни леля Данче, съседка на Свиленов.

"Двамата задържани са употребили обилно количество алкохол. Сутринта ги видях и мога да кажа, че те не са бити. Ръката на един от моите колеги е навехната при инцидента. До момента в СДВР не е постъпила жалба от жените на арестуваните. Ако такава все пак бъде внесена, ще направим служебна проверка", коментира вчера пред "Труд" Христо Терзийски, заместник-шеф на столичната полиция.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Рокади в ДПС
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Международен технически панаир 2024
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: