Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Един от спътниците на убития Станислав е горял, като факла
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:35 / 03.03.2011Коментари (0)735
© Blagoevgrad24.bg
Двама мъже уби на място известният сливенски мафиот Йосиф Йосифов-Йоско. Рано вчера сутринта той размаза с бронирания си джип ван "Киа", с който на работа отиваха четирима работници от Разлог. Йоско летял с луксозния "Мерцедес" G-класа към центъра на София минути след 7 часа вчера сутринта. Няколко метра преди кръстовището на улиците "Александър Пушкин" и "Иваница Данчев" обаче Йосифов не успял да вземе завоя, тъй като карал по предварителни данни с над 100 км/ч. В насрещната лента се движел ванът, който Йоско изобщо не видял. Летейки по платното, бронираният му джип се забил челно в корейската кола и я размазал до неузнаваемост. На място в автомобила загинали 31-годишният Станислав Михайлов от Разлог и спътникът му Димитър Керчев (53 г.). Други двама от пътниците - Йордан Мицин (33 г.) и Ангел Митов, бяха тежко ранени. В катастрофата пострада и Йоско, който бе откаран в тежко състояние в "Пирогов".
Първи на зловещата гледка се натъкнали случайни минувачи, които шокирани повикали пожарната и полицията, тъй като при удара кията се запалила. "Един мъж виси от колата, целият е изгорял, пратете помощ", викала на тел. 112 жена, очевидец на трагедията.
След като линейките откараха пострадалите в "Пирогов" и Военна болница, огнеборците започнаха да режат ламарините на смачканата "Киа", за да извадят убитите работници. "По едно време пожарникарите започнаха да си викат един на друг, защото видяха детско столче в колата и помислиха, че вътре има и бебе", разказаха очевидци. След минути обаче те разбрали, че за щастие дете в колата няма.
Заради зверската катастрофа МВР спря движението на автобуси и маршрутки. Рейсовете с номера 63 и 64 бяха отклонени да се движат временно по ул. "Кумата". Едва по обяд движението бе възстановено. До късно снощи криминалистите оглеждаха района на катастрофа и търсеха спирачен път, но така и не намериха.
В първата си информация от МВР съобщиха, че шофьор на бронирания джип е Йосиф Йосифов-Йоско от Костинброд, който в момента се издирва с европейска заповед за арест. По-късно обаче стана ясно, че зад волана е бил другият известен на полицията Йосиф Йосифов-Йоско от Сливен. Соченият от МВР за мафиот 42-годишен мъж е с дебело криминално досие.
Йоско от Сливен стана известен, след като му бе повдигнато обвинение за убийството на Константин Димитров-Самоковеца. През 2003 г. той и съгражданинът му Васил Качиков-Дългия бяха сред заподозрените, че са разстреляли Самоковеца в Амстердам заедно с холандеца Ервин Врекер. Тогава българите бяха арестувани, но впоследствие не бяха събрани достатъчно доказателства и съдът ги освободи.
Холандски полицаи тогава обявиха, че Врекер е член на опасната рокерска група "Ангели на ада".
Появи се дори информация, че Йоско отговаря на профила на един от членовете на бандата заради множеството татуировки по цялото тяло. Също така по време на разследването за убийството на Самоковеца става ясно, че "Ангелът" Врекер е поддържал връзка с Йоско от Сливен и му се e обаждал няколко пъти преди разстрела на Самоковеца.
И вчера от държавното обвинение коментираха, че само чакат "Йоско да отвори очи", за да го арестуват заради зверската катастрофа. Прокуратурата подготвя обвинител акт за причиняване на смърт на повече от едно лица, тъй като данните до момента сочат категорично, че Йосифов е виновен за катастрофата. Ако съдът го признае за виновен, го очаква затвор от 5 до 15 години.

Източник: в. "Стандарт"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: