Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Експерт: Бащата на Сашко лъже и е насилвал детето
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:55 / 22.10.2010Коментари (0)278
©
Бащата на 3-годишния Сашко от Сандански - Костадин Тасев, лъже, че не е насилвал детето си. Това заяви в "Тази сутрин" Емил Пенов, експерт по криминална психология. Преди седмица резултатите от петорна експертиза показаха, че насилие не е имало. Интересното е обаче, че изводът е направен не е след щателен преглед на детето, а по документи, заради което благоевградската прокуратура назначи нова експертиза.

На въпрос дали е прониквал в ануса на Сашко, зададен му на детектора на лъжата, Костадин Тасев отговаря отрицателно. Детекторът отчита, че това е лъжа.

"За нас той категорично е извършител на тези деяния", подчерта Емил Пенов.
Той обясни, че сексуалните насилници се разделят основно на две групи - ситуационни и преференциални. С понятието педофил се характеризират по-скоро преференциалната група. Костадин спада по-скоро към първия тип, които могат да имат контакти и с лица на друга възраст. Бащата от Сандански е освен това "насилник по природа", което означава, че той самият може също да е бил жертва на насилие. Тасев е живял в строга среда, където прегрешенията и наказанията са били с физическа сила. Този тип хора са абсолютни егоисти, доминанти, потисници, налагат своето мнение, коментира експертът.

"Морално и психически майката със сигурност е била жертва на насилие от страна на Костадин. Той е налагал мнението си, манипулирал я е и я е принуждавал да излиза. При завръщането й в дома им, майката е заварвала Сашко окървавен", твърди Емил Пенов.

Той е категоричен, че насилието ще остави отпечатък на подсъзнателно ниво у детето и след време Сашко може да има проблеми с изграждането си като личност.

Огнян Стоичков, депутат от "Атака" и председател на комисията по образование заяви, че детето от 30-дневна възраст посещава болницата в Сандански около 10 пъти и още толкова е приемано в софийски болници. "В здравните заведения Сашко се чувства добре и се стабилизира, тоест, очевидно е, че това, което се случва с него, се случва в дома му", допълни той.


Източник: btv






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Предаване "Цветовете на Пловдив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: