ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Експерти: В България не трябва да ядат това месо | ||||||
| ||||||
Съветите са съобразени с потребностите на хората, но също и с опазването на околната среда и планетата като цяло. Новите северноевропейски насоки за хранене призовават да се консумират повече зеленчуци, плодове, пълнозърнести продукти, риба, ядки и по-малко количества захар, сол и алкохол. Намаляването на червеното месо не трябва да се компенсира с птиче месо, а с храни от растителен произход. "Когато се ограничава консумацията на месо, както за здравето, така и за околната среда ще бъде по-добре да се ядат повече зеленчуци и бобови растения", съветва Хана Енерут, диетолог и член на екипа, изготвил новите насоки за хранене. Тя подчертава, че по принцип всичко, което е полезно за здравето, е добро и за околната среда. Новите съвети се основават на научни изследвания, актуализират се приблизително на всеки десет години и по тях работят 400 експерти в областта. Те участват в изготвянето на менюта за хранене в болниците, домовете за възрастни хора и училищата. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg
©2009 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Blagoevgrad24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Blagoevgrad24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: