Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на скандала с Патриша Хийтс
©
Разследването срещу актьора Христо Шопов за побой и заплахи с пистолет срещу чужденката Патриша Хийтс зацикли. Срокът на проверката е удължен с два месеца. До края на октомври се очаква да са готови експертизите. Това разбра "България Днес" от свои източници в Софийската районна прокуратура.

Срокът на разследването е удължен с два месеца преди няколко седмици поради липсата на вещи лица. Проблемът се очертава като основна причина за бавене на разследвания и дела. В случая с Христо Шопов експертите още не са готови със становището си по назначената видеотехническа експертиза.

Към момента най-важната експертиза, която може да реши съдбата на Шопов, е на кадрите от телефона на сочената за негова жертва Патриша Хийтс. Проверката трябва да установи дали актьорът носи пистолет, както твърди Хийтс, или в ръката му има ключове, както твърди Шопов. Преглеждат се и записи от охранителни камери в района. Източниците на "България Днес" допълват, че техническите експертизи на видеата могат да отнемат и до 10 месеца в някои случаи, така че всичко може да се забави много.

Освен експертизите, които не е ясно кога ще станат и най-вероятно срокът на разследването ще бъде удължен с още 2 месеца, продължават разпитите и на свидетели. Към този момент са разпитани множество близки на двамата, техни съседи и хора, които са запознати с отношението им през годините. Защото, както стана ясно в началото, Шопов и Хийтс са имали чести разправии за кучето на жената.

На заснетия клип от пострадалата гражданка на Люксембург Патриша Хийтс, която е съседка на актьора, се вижда, че по време на скандала Шопов държи нещо ръката си. То наподобявало на връзка ключове, чувало се и подрънкване от тях, но първоначално се смяташе, че актьорът стиска пистолет. Самият Шопов има три бойни пистолета в сейф в къщата си. Тъй като кадрите са доста неясни, за момента Темида прецени, че може да се направи извод, че актьорът не е държал пистолет, а ключове. Това бе и един от мотивите, с които актьорът, изиграл образа на Пилат Понтийския в продукцията на Мел Бибсън - "Страстите Христови", да бъде освободен от ареста.

Патриша Хийтс твърди, че е бита и заплашвана

Шопов бе арестуван в нощта на 23 срещу 24 февруари в столичния квартал "Малинова долина". До заплахите според Патриша Хийтс се стига след междусъседски спор. Чужденката живее в съседство на Христо и Мариана Шопови в столичния квартал "Малинова долина" от няколко години. Хийтс споделя, че отношенията й с тях отдавна са обтегнати заради стар спор за куче. Според разказа на Патриша в дадената вечер тя спира колата си пред гаража, а Мариана, съпругата на Шопов, паркира след нея така, че колата на Патриша не може да излезе. Патриша отива на вечеря с такси и вдига чистачката на автомобила на Мариана. След като се прибира по-късно вечерта, вижда своята чистачка счупена и отива да се разправя с Шопови. Стига се до скандал. Патриша твърди, че актьорът е излязъл от дома си с пистолет, хванал я за брадичката и я ударил в оградата на къщата й. Самият Шопов отрича да е ставало такова нещо и да е посягал на Патриша. Адвокатът на актьора, Ина Лулчева, също казва, че всичко е било нищо повече от най-обикновен скандал (виж карето).

Първоначално актьорът бе задържан за 24 часа, а после прокурор удължи мярката му на 72 часа. Впоследствие Софийският районен прие, че няма опасност Христо Шопов да се укрие - не е осъждан, има постоянен адрес, а освен това е публична личност.

Още по темата: общо новини по темата: 1515
24.09.2024 »
24.09.2024 »
24.09.2024 »
24.09.2024 »
24.09.2024 »
24.09.2024 »
предишна страница [ 1/253 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: