Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ексвоенният министър Николай Цонев не е насилван, заяви МВР шефът
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:10 / 06.04.2010Коментари (0)392
© Пресцентър МВР
По думите на вицепремиера МВР прави всичко възможно, за да гарантира сигурността и живота на задържаните и на тези, които провеждат задържането. „Може би възниква въпросът, с какво би застрашил сигурността бившият министър Цонев? Аз мога да кажа, че никога никой не знае какви действия би предприело едно лице, което предстои да бъде задържано или да му бъдат повдигнати обвинения за всичко, което е вършило през предишен период от време. Защитната теза, която днес е угодна на адвокатите, повече цели запазването на статуквото, отколкото реалното противодействие и респекта, който трябва да има правоохранителната система", каза министър Цветанов.

Надявам се, че Висшият съдебен съвет (ВСС) ще реагира по начин, по който ще стане ясно, какво е отношението на съдебната система по подобни инциденти, какъвто е този с прокурор Роман Василев, заяви министърът на вътрешните работи на пресконференция.

„Не бих искал да се явявам като арбитър по случая, защото МВР също е страна по този казус", посочи той.

„Естествено, че думите, които бяха казани от Роман Василев, са доста недобри и той ще си понесе и упрека за това, което е казал. Разберете, че в динамичното време и продуктивността на правоохранителната система, много от служителите и прокурорите са прекалено изнервени. Аз смятам, че, извинявайки се публично и това, което ще понесе като санкция от ВСС, самият той ще си направи изводи и това ще действа превантивно и на всички колеги, които участват в подобен тип операции", посочи Цветанов.

Според него не е оказано никакво физическо насилие към Николай Цонев и повече се прави интерпретация на това, което се разигра и се случи, когато бяха задържани тримата високопоставени служители.

„Представете си тази схема, която може би е практика за решаването на много знакови дела през последните 20 години. Ние виждаме каква е оценката на обществото и на ЕК за нереформираната съдебна система. Корупцията в решаването на подобни знакови дела е много угодна за лица, които трябва да осъществят този целия процес - съдия, подсъдим, прокурор, следовател и веднага можем да обречем събраните годни доказателства и страните участващи по купуването на тази справедлива са доволни, но обществото като цяло остана недоволно за всичко, което се случва в държавата през последните 20 години - няма наказани, няма виновни", заяви вътрешният министър.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: