Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ерсин Мустафов: Аз съм чувствителен романтик
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:01 / 25.06.2024Коментари (0)966
© Личен архив
Аз съм чувствителен романтик, тих, срамежлив човек, меланхолик съм по темперамент, не съм нахакана рок звезда. Меланхолиците дават своя принос в изкуството и това е техният принос към обществото. Това каза за предаването “Шоуто на Надя Брайт" по Радио “Фокус" Ерсин Мустафов от група “Джеръми".

По думите му тъжните преживявания са мотиватор, един артист да разбере, че е артист и да премине към дейната част, да направи нещо с ръцете си, с гласа си, каквото му е творчеството. Всички артисти са провокирани да създават нещо, когато са афектирани, чувстват се уязвими, наранени или пък изключително щастливи, такива са примерите в световен мащаб.

“Имам свой специфичен начин за общуване с публиката, всеки път е различен, зависи от вида събитие, интервю или каквато й да е дейност, свързана с моята работа. Реших да правя самостоятелно музика и текста на новата песен “Не може вечно да вали" я написах преди около 2 години по време на пандемията. Репликата “Не може вечно да вали" е метафора, че идват по-хубави времена. Имах нужда да се почувствам уверен, обнадежден, че ще дойдат пак хубави, спокойни дни, в които ще можем да живеем нормално. И така се появи тази песен", сподели Ерсин Мустафов.

Според него, трудно се мотивира да прави нови неща, но преживява събития, които го провокират да излезе от комфортната си зона и да направи нещо, което отлага дълго време. “Тази песен в един момент реших да я пускна, защото я бях записал сам, снимал съм си клип сам на залива Болата на Северното Черноморие. Исках  да споделя с хората, това, което възнамерявам да правя занапред паралелно с работата ми с група “Джеръми" и я пуснах като пост във Фейсбук. Хората приеха много добре песента. Много медии я отразиха и я въртят по радиата, което мен само може да ме радва и мотивира. Дни след тази вълна на одобрение и споделяне в социалните мрежи, аз реших да отида в Каварна и да запиша следващата песен и я записах. Благословен съм да съм доста  продуктивен, правя по около 100-ина песни на година и това беше причината да започна да правя соло неща. Голяма част от музиката, която създавам остава нечута от никой", допълни Ерсин Мустафов.

Няма нужда всички песни, които пише да видят бял свят. Песните, които има нужда да бъдат чути си намират начин и път. Опън майк е започнал  с музиката, с джейм сейшъните през 20-30 години на миналия век, правени от джаз и блус музикантите. Той определя себе си като музикант, артист, пърформар и да се определя като стил, и вид сцена не е негова работа. “Това, което правим се надявам да достигне до колкото се може повече хора, защото е смислено, има послание. Би било хубаво, ако в България има музикална журналистика, която да го прави, да се възроди отново, и да дава подобен тип определения", каза още Ерсин Мустафов.

Той подчерта, че има време докато започне да прави солови концерти, но с “Джеръми" имат доста концерти в цялата страна, и по морето. До края на годината им предстоят само хубави неща, възнамеряват да изкарат още няколко сингъла, а през декември да излезе третият им албум. “Джеръми" се надяват да направят много хубаво, красиво, визуално събитие, на което да представят третия си албум и да отбележат 10-годишен юбилей от излизането на първия им сингъл “Фейк фрутс".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: