Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ева Кикерезова: Намираме се в най-горещото лято, което е от 10-годишен цикъл
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:10 / 31.07.2024Коментари (23)1173
© Фокус
Времето е изключително динамично и понякога едно прогнозираме, друго се случва. Намираме се в най-горещото лято, което е от 10-годишен цикъл, след което може да има връщане назад. От началото на измерванията на температурите е имало и други горещи лета, така че това не е прецедент. Това каза за предаването “Животът на фокус" по "Радио “Фокус" с водещ Ася Александрова, Ева Кикерезова, която съобщава прогнозата по БНТ.

Красивото лице на БНТ Ева Кикерезова е сбъднала е детската си мечта да бъде спортен журналист и това се оказва първата й работа. Обича да гледа всякакви спортни състезания. Дълги години е танцувала е народни танци и класически балет. Тренирала е волейбол до гимназията.  Дава сметка, че не отделя достатъчно време на трите си деца, поради многото ангажименти, които има. Решила е да отделя повече време за тях, може би за сметка на работата, която ще се опита да намали. Класа и елегантност лъха от нея, наследила ги е от родителите си, но повече от баща си. Фамилията й е турска, кираз означава череша. Тя не е синоптик, а само презентатор на прогнозата за времето.  Работата не й тежи, но външните й ангажимети й идват в повече.

Да си семеен медиатор е все още хоби за нея. Изключително много я влече и тегли натам.- Медиацията е извън съдебно разрешаване на спорове. Предпочита семейната медиация, самата тя прави лична медиация между бившия си съпруг и новия си мъж в последствие. “Сега сякаш имаме едно общо, голямо разширено семейство. На празници се събираме всички, на почивки ходим заедно и нямаме проблеми", сподели Ева Кикерезова.

Виждайки какъв е прекият път към това взаимно разбирателство решава да го предаде и на хората. Удоволствие й доставя спогаждането на две страни, да ги раздели правилно,  всяка страна да е доволна, да получи това, което иска, а не каквото съдът казва. При медиацията може да се разбере какъв е интересът на всяка от страните да получи това, което иска и двете страни да са доволни. Не е лесна и не е популярна семейната медиация. Опитът й показва, че е полезно хората да се разбират. Около три срещи са достатъчни като помощ да успеят да се разберат страните. При втората среща, ако са се разбрали се подписва споразумение, което се заверява при нотариус или се внася в съда. “Не ме натоварва тази работа, за мен това е моята почивка и моето хоби, въпреки, че си е истинска професия", отбеляза Ева Кикерезова.

Преди 3-4 години среща “Джо Блек" на нашето Черноморие, морето се обръща и теченията се променят след началото на август. Черно море е особено море, то наистина е черно от гледна точка и на животите, които е взело. “Искам да обърна внимание на хората повече внимават, особено след обед, когато вълните се увеличават. Гмурнах се под три вълни и те ме дръпнаха 150 метра навътре, без да усетя. Исках да си тръгвам, вече нямах възможност, защото попаднах в рипа, в една пералня, центрофуга, захлупва ме вълната, дърпа ме надолу към дъното, и преди да изляза да си поема дъх ме захлупва другата вълна. Мислех си, че си отивам, нямаше никой на плажа, както казват спасителите: “Давенето е тих процес". Мъжът ми е бил две години спасител в Щатите и като разбра ситуацията започна да ме хвърля с вълните напред. Така ме е въртяло, че аз излязох без бански", разказа Ева Кикерезова.

За нея е ценно, че израства през 90-те години. Радва се, че е била свидетел на това десетилетие, за да се наслади на музиката, на културата, която носи времето със себе си. Всичко харесва от това време - храната, времето, стила беше различен, възпитанието между хората беше различно, имаше силно гражданско общество, харесва й романтиката на 90-те, отношенията между хората, срещите, пред Съдебната палата. “За мен беше детство, за други младостта. В днешното време най-голямо впечатление ми правят децата в момента тези Дзен, Z. Те се замислят върху отношенията между хората, какво причиняват на отсрещната страна със своите действия. Те са много по-внимателни, стремят се да не обиждат и да не закачат свободата ти чрез техните действия. Харесва ми колко са осъзнати по отношение на чувствата си. Те размишляват върху отношенията с другите деца, валидират чувствата си, мислят за другите хора. Като затворя очи, винаги мечтите ми са били да пътувам и си ги осъществявам. Животът ми е подвластен на удоволствията в живота ми - от храната, от почивката, от работата си се стремя да изпитвам удоволствие", заключи Ева Кикерезова.

Още по темата: общо новини по темата: 999
08.09.2024 »
08.09.2024 »
08.09.2024 »
08.09.2024 »
08.09.2024 »
07.09.2024 »
предишна страница [ 1/167 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.08.2024 г.
0
 
 
Керкенезова или там как , длъжни сме да я познаваме или как ?!
Aнонимен
на 03.08.2024 г.
0
 
 
Не ти е нужно да споделяш добро и лошо с ъъъ ... случайници! Ако наистина си щастлива с децата и съпруга ... Пази го за вас,това щастие, не застава под прожектора, просто ... не ти е нужно! Ако ли пък не ... подготви се да платиш сметката- сервитьорът идва, а тя е солена! Който има уши-чува!
Aнонимен
на 02.08.2024 г.
0
 
 
Тая се мандръся и за умрелите. 7348
Aнонимен
на 02.08.2024 г.
0
 
 
Тууу де да бях аз там да я спася,както е била без бански.Щях да и подам ...буя.
Aнонимен
на 02.08.2024 г.
0
 
 
Евчето когато и да я изплющиш все си закъснял
Aнонимен
на 02.08.2024 г.
0
 
 
УБАВА ПРЪДНЯ ОТ КОЕ СЕЛО Е
Aнонимен
на 02.08.2024 г.
0
 
 
У ЯМБОЛ СА НАЙ ГОВНЯНИТЕ АЛИ БАЛИ
Aнонимен
на 02.08.2024 г.
0
 
 
НЕМА БЪЛГАРИ И ТОВА Е
Aнонимен
на 02.08.2024 г.
0
 
 
Уруспия. С третия мъж ще правят не медиация, ами направо делегация.
Aнонимен
на 01.08.2024 г.
0
 
 
Три вълни-15 метра промяна на позицията. Имаш ли представа,Евче, колко са 150 метра?!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: