Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Фалшификатори подписват Бойко за 100 сделки
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:49 / 18.05.2010Коментари (0)214
© Blagoevgrad24.bg
Над 100 фалшиви подписа на Бойко Борисов стоят под сделки с апетитни имоти в София. Това разкри вчера шефът на Софийска градска прокуратура Николай Кокинов.

Магистратите образували дело срещу престъпна група, която продала стотици "златни" парцели, като си послужила с подправения подпис на Генерала по времето, когато той беше софийски кмет. Много потърпевши подали жалби, след като се опитали да влязат във владение на желаните имоти, но ударили на камък. "Тук има други собственици", казали им.

С имитация на парафа на Борисов е била скрепена аферата "Златното пате", заради която беше арестуван братът на бившия шеф на ДАНС Иван Драшков - Петър.

Имало стотици потърпевши и от други подобни сделки.

"В момента се извършват множество разпити на свидетели", заяви Кокинов. И подчерта, че досъдебното производство срещу Петър Драшков не може да приключи, докато не се финализира разследването за

подправените  подписи на Генерала

Двата случая са обединени в едно дело, уточни Кокинов. Но нямало нито един арестуван за фалшификациите. С тяхна помощ били продадени например имоти до градинката на ХЕИ и на улица "Пиротска", коментира пред "Труд" обвинителят от Софийската районна прокуратура Иван Петров.

Аферата "Златното пате" излезе на бял свят през 2008 г., когато тогавашният столичен кмет Борисов сезира прокуратурата, че от сделката за терена общината е "ужилена" с милиони левове.

По случая беше задържан Петър Драшков. При разследването стана ясно, че той е придобил "златоносен" общински парцел от 14 дка в столичния квартал "Стрелбище" с документ, скрепен с фалшив подпис на Генерала. Разследващите установили, че бизнесменът взел документите от Ивалина Трифонова-Янакиева, която му се представила за общински служител с името Мира Димитрова. Трифонова бе арестувана заедно с останалите заподозрени в схемата - адвокат Стефан Конакчиев и деловодителката от Районния съд Даниела Малинова.

След случая Драшков-брат бе обвинен за измама в особено големи размери. Сочените за негови съучастници също бяха привлечени към отговорност. Но сега и четиримата са на свобода. До момента разследващите не могли да съберат доказателства, че някои от

обвиняемите по аферата "Златното пате"

лично са подправили подписа на Борисов.

"С графологична експертиза по безспорен начин е доказано, че подписът на Борисов под документа за сделката в столичния кв. "Стрелбище" е неистински", заяви пред "Труд" прокурор Ани Малиганова, която наблюдава разследването по случая.

Магистратите подозират, че едни и същи мошеници са продали и "Златното пате", и другите имоти.

Някои от жалбите за фалшивите сделки с имоти са от служители на общината, тъй като тя беше потърпевша от престъплението."

Източник: в. "Труд"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Екоактивисти и протести
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: