Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Фронтекс" ще продължи да изпраща по 165 служители на българо-турската граница
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:08 / 13.06.2024Коментари (0)1012
©
На 12 и 13 юни 2024 в Брюксел се провежда 100-то заседание на Управителния съвет на "Фронтекс". В дневния ред на заседанието са включени въпроси, свързани с управлението на Агенцията, оперативната подкрепа към държавите-членки и охраната на външните граници, новия пакт за миграция и убежище.

Европейската комисия представи пакта за миграция и убежище и заяви, че ще подкрепи държавите-членки с финансова помощ за покриване на възникналите нужди за неговото прилагане от юни 2026 година. Проведена бе двустранна среща със заместник-изпълнителния директор на Агенцията, отговорящ за операциите и обратното връщане.

Директорът на ГДГП главен комисар Антон Златанов и Ларс Гердес се договориха нивото на оперативна подкрепа, предоставяно от Агенцията, да остане на същите нива и през летните месеци. Агенцията пое ангажимент да продължи да предоставя ежемесечно 165 служители от постоянния корпус на европейската гранична и брегова охрана за граничен контрол по българо-турската граница.Ще продължи и засилената подкрепа за българо-сръбската граница с цел предотвратяване на вторични движения.

В допълнение Ларс Гердес заяви, че е изключително доволен от нивото на сътрудничество и интегрирането на служителите от постоянния корпус в граничния контрол по българските граници. Колегите от Румъния информираха членовете на Управителния съвет за технологичните нововъведения, свързани с използването на шенгенската информационна система от мобилен телефон като компенсираща мярка. От страна на България бе заявено, че са увеличени съвместните патрули с румънските колеги, но до отпадане на граничните проверки на тази граница, която има изключително ниско ниво на миграционен натиск се използват ресурси, които може да бъдат насочени към по-натоварени зони по външните граници на ЕС.

Главен комисар Антон Златанов представи оперативната ситуация по българо-турската граница, като посочи, че добрите резултати са комплексни. Освен взетите мерки от ГДГП и засиленото сътрудничество с турската страна води до намаляване на миграционния натиск. В своето изказване гл. комисар Златанов заяви, че България е готова да бъде посредник при засилване на сътрудничество на Европейската агенция за гранична и брегова охрана - "Фронтекс" с Република Турция.

Още по темата: общо новини по темата: 435
26.06.2024 »
25.06.2024 »
18.06.2024 »
17.06.2024 »
06.06.2024 »
16.05.2024 »
предишна страница [ 1/73 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Лято 2024
Бюджет 2024
50-ото Народно събрание
Местни избори 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: