Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Главчев на Срещата на върха в Ню Йорк: България подкрепя реформата на ООН
Автор: ИА Фокус 22:25 / 22.09.2024Коментари (0)114
©
Трябва да модернизираме и подмладим Организацията на обединените нации, за да гарантираме, че тя остава актуална и способна да отговаря на предизвикателствата на 21-ви век. Това включва и реформиране на Съвета за сигурност, за да отразява по-добре текущата глобална реалност. България е за насърчаването на международното сътрудничество и на съвместната работа за постигане на нашите общи цели. Нека се обединим около сътрудничеството и да действаме решително. Нека не разочароваме младите и бъдещите поколения. Това послание отправи министър-председателят Димитър Главчев по време на Срещата на върха за бъдещето в Ню Йорк. Форумът е основното събитие през т.нар. Седмица на високо равнище на ООН, в която участват държавните и правителствени ръководители от цял свят. В чест на днешния официален празник - Деня на независимостта на България, премиерът Димитър Главчев произнесе речта си на български език.

Премиерът Главчев специално акцентира върху амбициозния Пакт за бъдещето, който въплъщава почти 80 години многостранен и национален опит, имащ за цел по-безопасен, по-устойчив и по-справедлив свят. В основата на тези усилия е върховенството на закона, което е от съществено значение за спазването на международните норми, справедливостта и насърчаването на глобалното сътрудничество, посочи Главчев и изтъкна още значението на спазването на човешките права.

Въздействието на новите технологии също беше във фокуса на изказването на българския министър-председател. Даваме си сметка за предизвикателствата на цифровото неравенство и се застъпваме за увеличаване на инвестициите в дигитални умения и за бърза адаптация към технологичните промени, отбеляза Главчев. Премиерът заяви подкрепа за Глобалния цифров договор, който се стреми към ориентирано към човека, базирано на правата цифрово бъдеще, което използва изкуствения интелект за постигане на напредък и гарантиране на информационния интегритет.

Трябва да включим възгледите и интересите на младите хора в нашите политики, като активно се вслушваме в тях, добави още Главчев. Подкрепяме специалната Декларация за бъдещите поколения, следваме Националната стратегия за младежта, за да ангажираме и овластим младежите в оформянето на бъдещето както в Европа, така и в световен мащаб, заяви българският министър-председател.

Премиерът Димитър Главчев сърдечно благодари на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш за организирането на Срещата на върха за бъдещето. Според министър-председателя настоящата инициатива е от огромно значение предвид сложни проблеми като агресията на Русия срещу Украйна, конфликти в Близкия изток, Африка и други части на света, отдалечаващото се постигане на целите за устойчиво развитие, климатичната криза и продължаващи неравенства.


Още по темата: общо новини по темата: 51
22.09.2024 »
22.09.2024 »
22.09.2024 »
22.09.2024 »
22.09.2024 »
22.09.2024 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофи в Кюстендилско
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: