Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гръмнаха банкер при масов бой заради отнето предимство
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:45 / 04.10.2010Коментари (0)226
Банковият шеф от Кубрат Николай Момчев бе прострелян от упор при масов бой заради отнето предимство на пътя.

55 сачми са надупчили тялото му и са поразили кръстната кост, бъбреците, пикочния мехур и червата. 34-годишният Момчев, който е началник на офиса на Райфайзенбанк в града, е в много тежко състояние, с опасност за живота и голяма вероятност за фатален край.

Полицията в Разград изяснява кой е виновен за стрелбата - 40-годишният шеф на сигурността в община Кубрат Милен Симеонов или 15-годишният му син Симон, който изнесъл ловния автомат от вкъщи и го държал в ръце по време на инцидента.

В неделя следобед банковият шеф се засякъл на улица в Кубрат с Милен Симеонов. Момчев не спрял на знак "Стоп" и отнел предимството на Симеонов. Двамата спрели колите си, излезли и започнали да се разправят, въпреки че нямало никакви поражения по автомобилите. Дошъл и полицейски патрул, но Момчев и Симеонов отказали да подпишат протокол, поясниха от полицията в Разград.

Около 19,30 часа банкерът и 31-годишният му брат Филип отишли пред дома на Милен Симеонов, за да се разправят отново.

Те изчакали общинския чиновник да се върне вкъщи от тренировка във фитнес залата и започнали скандал на улицата, който прераснал в бой. В мелето се намесили и двама минувачи, които се опитали да разтърват биещите се мъже.

В разгара на скандала 15-годишният Симон, син на охранителния шеф, отключил касата и извадил ловния автомат "МП Байкал" на баща си. После го заредил с 3 патрона. На улицата момчето стреляло във въздуха два пъти. Единият от минувачите хванал ученика през кръста, за да го отстрани, но в това време той произвел изстрел. Дулото на карабината било почти опряло в таза на Момчев, гласи основната версия на случката.

"Той е с отнесена и напълно раздробена кръстна кост, наранени черва и пикочен мехур и голям хематом зад бъбреците. Беше докаран в хеморагичен шок. Той е на изкуствено дишане и състоянието му е тежко", обясни началникът на интензивното отделение д-р Георги Кулишев. Момчев претърпял две операции - веднага след пристигането си и вчера през деня.

"На снимката от рентгена изброихме 55 четиримилиметрови сачми, които са се пръснали из цялата коремна кухина. Оперирал съм разклоненията на правото черво и пораженията, нанесени от раздробената кост. Зашил съм червата му и пикочния мехур. Въпреки голямата кръвозагуба успяхме за момента да го стабилизираме, в съзнание е. Надяваме се да не се получи септичен шок от травмите", обясни хирургът д-р Бранимир Мичев. От клона на Райфайзенбанк в Разград отказаха всякакъв коментар. От централата на банката в София съобщиха, че са информирани за инцидента. Оттам допълниха, че разчитат случаят да бъде разследван от компетентните органи и виновните лица да бъдат подведени под отговорност.

"Полагаме грижи, за да осигурим най-добри условия за лечение и възстановяване на нашия служител", увериха от "Райфайзен".

Шефът на сигурността на община Кубрат Милен Симеонов вчера не беше на работа. "24 часа" научи, че той и синът му Симон цял ден са обикаляли съдебни лекари в Разград, за да ги освидетелстват за нараняванията от боя с банкера и брат му.

Ученикът е прегледан и от психиатър. "Симон не е в шок, но е под стрес от случилото се. Трябва да постои вкъщи поне 5 дни, да се успокои и едва тогава може да бъде разпитван. Дал съм му лекарства за успокоение", обясни психиатърът Владимир Заимов.

Милен Симеонов е бивш полицай, отстранен от служба след сигнал, че изпълнява поръчки на групировки през 1994-1995 г. По-късно завършил право и кандидатствал отново в МВР за дознател, но не бил одобрен.

Работи като шеф на сигурността в община Кубрат и има разрешително за носене на оръжие. Ловната му карабина стояла заключена в метален шкаф в къщата му.

В разградската полиция е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Разпитват се свидетелите, за да се изясни дали Симоня или баща му Милен е стрелецът.

Основният свидетел на инцидента Благовест Борисов се е скрил, защото мутри искали да го бият, че е давал показания, разказа брат му Сейфедин.

До обяд вчера Благовест бил на разпит в полицията в Кубрат, след това се прибрал в дома си, но там го чакали хора, уж изпратени от близки на двамата братя. След срещата с тях Благовест изчезнал и се укрил от страх.

"Милен няма никаква вина. Тези двамата братя са го чакали два часа пред къщата му, докато се прибере, за да го бият. През това време той и синът му бяха на тренировка в залата. Те са се подготвили за бой", обясни съпругът на сестрата на Милен, който отказа да си каже името.


Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: