Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
И все пак тютюнопроизводителите няма да протестират
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:30 / 28.01.2010Коментари (0)303
© Blagoevgrad24.bg
Насрочените за днес протести на тютюнопроизводителите няма да се проведат. До решението се стигна след среща късно снощи на премиера Бойко Борисов с представители на недоволните производители на тютюн.

По думите на министър-председателя е било проявено взаимно разбиране за проблемите. Тютюнопроизводителите са поели ангажимент да не ескалира напрежение в сектора. Разговорите с тях ще продължат и днес с експерти от Министерството на земеделието.

Производителите вчера се заканиха да блокират днес три граници, защото имаха опасения, че плащанията ще бъдат отложени. След завършилата след полунощ среща с премиера обаче протест няма да има.

Председателят на Националното сдружение на тютюнопроизводителите Асен Кючуков заяви, че протести днес няма да има, но допълни, че хората остават в стачна готовност и подчерта, че между тях няма политици и няма да бъдат допуснати такива. Това той каза по повод на излезлите твърдения, че зад протестите стои политическа партия - преди време по тази тема беше спрягано името на партия ДПС, а вчера премиерът Бойко Борисов изрази съмнения в парламента, че зад готвените протести на тютюнопроизводителите стои БСП.

Министърът на земеделието Мирослав Найденов заяви, че като финансов ресурс тютюнопроизводителите ще получат 116 млн. лева под формата на премии за реколта 2009. Освен това те ще могат да кандидатстват тази година за пари по още две схеми.

"Ние снощи в разговорите искахме да уточним първо и отново да покажем на тютюнопроизводителите какви са възможностите съгласно европейския регламент и националния бюджет", каза Мирослав Найденов. Наистина ще бъдат изплатени премии на килограм тютюн за реколта 2009 година.

"Искам да уточня, че това е максимално разрешения от Европейската комисия таван и се изплаща за първи път в България. Ние се разбрахме още снощи, днес трябва с експертите тези неща да бъдат уточнени и да бъде сключено споразумение", добави министърът.

Мирослав Найденов вчера се е срещнал с представители на ДПС, които са заявили, че не стоят зад протестите на тютюнопроизводители, но поясни, че не е могъл да се срещне с никой от БСП, защото от там не са заявили желание. "Ако те наистина са загрижени за тютюнопроизводителите, подобни протести точно в този момент биха усложнили положението на тези хора", каза още земеделският министър.

 

Източник: btv






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: