Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Институциите обединяват усилия за информиране на децата и родителите за вредите от употребата на райски газ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:51 / 12.07.2024Коментари (0)1065
©
Във връзка със зачестилите тревожни случаи на продажбата и употребата на алкохол, тютюневи и свързани с тях изделия, диазотен оксид (райски газ), както и  наркотични вещества от страна на малолетни и непълнолетни лица, включително по време на организирани детски дискотеки в цялата страна, Държавната агенция за закрила на детето инициира междуинституционална среща с участието  на всички компетентни институции. 

В дискусията се включиха представители на  Главна дирекция "Национална полиция“, Столична дирекция на вътрешните работи, Софийска районна прокуратура, Агенция за социално подпомагане, Столична регионална здравна инспекция и Столична община, съобщиха от Държавната агенция за закрила на детето.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за координирани действия между институциите за упражняване на стриктен контрол за противодействие и превенция на употребата на алкохол, тютюневи и свързани с тях изделия, диазотен оксид (райски газ) и наркотични и вредни за здравето вещества от лица под 18 години, както и върху пропускателния режим в увеселителните заведения, посещавани от деца, регламентиран в Наредбата за специализирана закрила на деца на обществени места.

Освен това по предложение на Държавната агенция за закрила на детето основано на текстове от Наредбата, предстои да бъдат обсъдени и разработени програми за разясняване на рисковите фактори, водещи до увреждане на здравето и нравственото развитие, както и по отношение на приложението на изискването за придружаване на децата на обществени места, по които ще бъдат обучавани децата в училище.

Усилията ще бъдат насочени и към информиране на родителите по темата, както и към търсенето на административна и наказателна отговорност за липса на родителски надзор и контрол върху поведението на децата им. Предвид комплексността на темите в следващи срещи  ще бъдат привлечени и други институции.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Замърсяване на река Струма
Борба за влияние в Близкия Изток
Бюджет 2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: