Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Йоско имал 3 акта от КАТ преди катастрофата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 01:07 / 05.03.2011Коментари (0)375
Соченият от МВР за мафиот Йосиф Йосифов-Йоско е имал само в София издадени три акта от КАТ за пътни нарушения, стана ясно днес.

В столицата полицаи са го санкционирали за шофиране с висока скорост, за неправилно движение по пътното платно и за управление на автомобил без документи. Възможно е обаче Йоско да е залавян и за други нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДП) в страната. Те обаче не са отразени в компютрите на КАТ-София, независимо че той от години живее в столицата. Причината е, че все още не е доизградена интегрираната система за електронен обмен на информация между всички полицейски дирекции в страната. По тази причина например той може да е хващат пиян зад волана в Сливен, но това да не е отразено в КАТ-София, обясниха от Пътна полиция.

Йосиф Йосифов все още не е разпитан, научи "Труд".

"Изчаква се подобрение в здравословното му състояние", обясниха от Софийска градска прокуратура (СГП). И вчера не стана ясно дали той е карал под въздействието на алкохол или наркотици, тъй като резултатите от изследванията не бяха докладвани на обвинителите. Кръвната проба за алкохол трябва да стане готова най-късно утре. А тази за дрога - до десетина дни.

"По случая са назначени и множество други експертизи. Те ще установят кой е виновен за катастрофата, какъв е бил спирачният път, с каква скорост са се движели автомобилите, дали са били технически изправни. В зависимост от заключенията на експертизите ще се преценява дали Йосифов ще бъде обвинен", заявиха вчера от градската прокуратура на София. Случаят на Йоско ще бъде разследван от спецотдела "Общоопасни престъпления към СГП".

Както "Труд" писа, в сряда в 7 ч сутринта Йосиф Йосифов удари челно с брониран джип "Мерцедес" миниван "Киа" в столичния кв. "Бояна". Двама мъже от корейската кола загинаха на място, а други двама пострадаха тежко и са във ВМА.

По предварителни данни причината за сблъсъка е високата скорост на джипа на Йоско. С колко точно е карал обаче, експертите от МВР по катастрофите не се наемат да посочат. Нещо повече - специалистите са на мнение, че в момента всякакви предположения за скоростта на джипа са неуместни и непрофесионални.

"Чухме по някои телевизионни канали, че джипът се движел с 200 км/ч. Това е несъстоятелно. Тъй като в района няма радари, които биха могли да засекат километрите, само автотехническа експертиза може да установи приблизителната скорост на мерцедеса. По делото вече има назначена такава, но тя ще бъде изготвена след седмици. За да се направи такава експертиза, се вземат под внимание щетите по катастрофиралите автомобили, деформациите по калниците и останалите части на колите. И тогава се дава експертна оценка не за точна, а за приблизителна скорост", обясниха експерти от КАТ-София. Те поискаха да направят това уточнение не за да оневинят шофьора на мерцедеса, а за да внесат яснота по случая. Специалистите обаче са категорични, че Йоско е шофирал с много над разрешената скорост и трябва да бъде съден най-строго за отнетите два човешки живота.

Според прокурори обаче на Йосифов ще бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. "Най-вероятно Йосифов ще бъде предаден на съд, но няма да бъде задържан под стража", подчертаха прокурори. И прогнозираха, че ако бъде осъден, е почти сигурно сливенският бос да се отърве с условна присъда независимо от двата трупа, които остави след себе си.

Вчера в 13 ч в родния си град Разлог бе погребан Станислав Михайлов, шофьорът на киата. 31-годишният мъж остави сираче детенце на година и осем месеца. Заради трагедията кметът Красимир Герчев отмени тържествата по случай националния празник Трети март.

Другият загинал е 53-годишният Димитър Керчев от столичния кв. "Овча купел".

Продължава да е тежко състоянието на пострадалите Ангел Митов (48 г.) и Йордан Мицин (33 г.), които берат душа в ВМА.

Самият Йоско също лежи в "Пирогов" с тежки увреждания, но без опасност за живота. Достъпът до него в лечебното заведение е ограничен. В последните години той развил бизнес с инертни материали. Според данни от търговските регистри преди година фирма за лизинг на автомобили наложила запор на дружествените дялове във фирмата на съпругата му Ваня заради дълг от над 60 000 евро.

Източник: Труд






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: