Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Издирват 10 души за грабежа на магистралата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:45 / 14.12.2009Коментари (0)156
© Blagoevgrad24.bg
Полицията издирва десет души, за които се смята, че са свързани с грабежа на автомагистрала "Тракия" тази нощ, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в София Тодор Илиев. По данни от полицията малко след полунощ турски гражданин с германски паспорт е отвлечен от група за магистрални грабежи, след като бил спрян от автомобил "Опел" със синя лампа.

Нападателите го набили, сложили му белезници и го оставили близо до Вакарел. От мъжа са откраднати 5000 евро, а колата му е запалена. Физическите извършители на престъплението са двама или трима, смятат разследващите.След като изоставили жертвата, извършителите били пресрещнати от полицейски патрул, изпратен да провери сигнал за инцидента. Полицаите подали сигнал да спрат, но групата отговорила със стрелба.

Патрулът отвърнал на огъня и при престрелката е убит 38-годишният Димитър Митрев – Богровеца. Съучастникът или съучастниците му избягали. От МВР са следили извършителите и са имали предварителна информация, че може да се случи подобен грабеж в този район, каза комисар Илиев. Около Вакарел преди време са извършени две сходни престъпления, в които пострадалите също пътували към Турция.  

На въпрос дали става дума за групата „Крокодилите” Тодор Илиев отговори, че тази група е емблематична за този вид престъпления, но към момента не може да се каже със сигурност дали са те. Другият въпрос без категоричен отговор към момента е как групата е подбирала жертвите си. „Този въпрос не ми дава мира. В много от случаите извършеното престъпление е финансово много добре обезпечено за извършителите, но по какъв начин набелязват жертвите си, към които да се насочат, е трудно да се разбере”, коментира комисар Илиев.

Източник: Dnes.bg






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: