Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Издирват легендарен петрички митничар за връзка с "Лапачите"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:43 / 06.04.2010Коментари (0)287
© Blagoevgrad24.bg
За постоянен адрес той е посочил хотела си "Термал" в морската столица, съдружник е арестувания тран-спортен бос Д. Славов-Дидо Дънката, заедно строят 2 комплекса срещу плажа "Кабакум". Варненски барети издирваха в навечерието на великденските празници легендарния петрички ексмитничар Марио Минев, съобщиха за "Струма" благоевградчани, озовали се по същото време в хотела му "Термал" край морето. Според свидетелите полицаите разпитвали и за съпругата му, защото постоянният адрес и на двамата се води във варненския хотел. От персонала им обяснили, че семейството отсъства и най-вероятно за великденската ваканция е в Швейцария, където учи големият им син.

Акцията по издирването на Минев била свързана с 2-те последни операции на МВР - "Медузите" и "Лапачите". Връзката на Минев с "Лапачите" от Петрич, обвинени в източване на над 10 млн. лв. чрез ДДС, е митница Кулата, където бившият митничар винаги е имал изключително силни позиции и продължава да контролира вноса на храни от Гърция, твърдят осведомени. С варненските "Медузи", които се разследват за 3 обществени поръчки с рециклирани возила за 2 млн. евро, го свързва един от арестуваните - бизнесменът Даниел Славов-Дидо Дънката. Минев и Дънката са съдружници в 2 новостроящи се хотела във Варна, срещу плажа "Кабакум".

Бившият петрички митничар Марио Минев преди години изтегли основния си бизнес в морската столица. Стартът беше с покупката на "Термал", най-голямата и хубава база с минерална вода на Министерството на здравеопазването, който митничарят купи с благословията на бившия здравен министър Илко Семерджиев. По-късно Минев стана собственик и на всички здравни заведения и поликлиники в Албена и Златни пясъци, включително и на линейките в двата курорта, негови са и калните бани в центъра на Варна и в съседното с. Казаш, западно от летище Варна. Като собственик на здравната база Марио Минев е и един от най-крупните работодатели в района - всички лекари и спасители работят тук само след като са подписали договор с него.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: