Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Калин Стоянов: България има крещяща нужда от стабилно редовно правителство
Автор: Петя Кузева 22:40 / 09.06.2024Коментари (0)1018
© Фокус
До момента от началото на предизборната кампания има постъпи общо 583 сигнала, в това число и за евентуално за купен вот, както и за различни нарушения на изборния процес. Досъдебните производства са общо 100, като 34 от тях се работят в условията на бързо производство. Предполагам, че по-голяма част от тях няма да приключим тридневния срок и ще продължат да се разследват по общия ред.

Тази равносметка направи пред "Фокус" вътрешният министър Калин Стоянов час след края на изборния ден.

"Изборите ми показват това, че почти всички политически формации имат представители, които, за съжаление, залитат към способа купуване на гласове. Това е едно явление, което може да бъде изкоренено изцяло, но смятам че МВР положи достатъчно усилия и максимално да ограничи този процес", категоричен бе министър Стоянов.

Силовите министър обясни, че днес не се е наблюдавал засилен трафик по границите и автобуси за изборен туризъм. "От няколко дни наблюдаваме ситуацията и необичайно не се случваше", увери той.

На критиката от старата на вицепрезидента Илияна Йотова за това, че не са били обявявани партиите, за което евентуално е имало съмнение за купуване на гласове Стоянов отговори така: "Чух изявлението на г-жа Йотова. Ако мога да отговоря така - те имаха възможността да управляват със служебни правителства. Ситуацията е идентична с тази при служебните правителства. Тогава също имаше проведени няколко избора и нямаше нищо по-различно. Пак казвам, почти от всички политически формации си позволяват този способ, а именно купуването на гласове".

Считам, че е доста рано да коментираме какви са вариантите след изборите, но те не са много - или служебно правителство, или редовен кабинет. България има крещяща нужда от стабилно редовно правителство, което да реализира политиките и националните интереси на България. Аз знам какво съм заложил като приоритети в министерството. Считам, че имам възможността аз и моят екип да ги изпълним. Така че оттук нататък предстоят много разговори между много хора, в което аз със сигурност не участвам", категоричен бе Калин Стоянов.

"На 6 юни стана една година откакто съм на поста и в служебно правителство, и в редовно", отбеляза министърът. "Нещата, които сме направили са наистина доста. Ако погледнем чисто социално по отношение на служителите на МВР,  мога да изброя няколко важни неща на първо четене. На първо място - увеличението с десет процента на заплатите, което извоювахме.  След това имаме 100% увеличение на възнагражденията на курсантите в Академията, имаме увеличение на паричните средства, които получават служителите със степен "доктор" и са преподаватели в Академията на МВР от 350 на 600 лева. Не на последно място идва и увеличението на порциона от 200 на 300 лева. Закупуването на множество техника, която и към момента продължава да пристига в Министерството на вътрешните работи - също. Предвидили сме и някои други социални пакети, което се надявам, че ще имам възможност да реализирам. Това, което сме постигнали, считам, че е много. По отношение на това, което не сме постигнали, считам, че оценката може да я даде някой друг и най-вече премиерите с които аз съм работил", категоричен бе Стоянов

За какво гласува Калин Стоянов?

"Гласувах доста рано в изборния ден и ситуацията беше много спокойна. Аз лично гласувах за едно по-добро бъдеще за България и управление, което да бъде прозрачно и предвидимо", сподели вътрешният министър.


Още по темата: общо новини по темата: 895
28.06.2024 »
26.06.2024 »
23.06.2024 »
22.06.2024 »
20.06.2024 »
20.06.2024 »
предишна страница [ 1/150 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Избор на нов български патриарх
Европейски избори 2024
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: