Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кола се вряза във влак на жп прелез, 3-ма в болница
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:40 / 28.11.2010Коментари (0)208
© Blagoevgrad24.bg
Неправомерно пресичащ автомобил е блъснат на жп прелеза между гарите Гавраилово - Чинтулово, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Трима души са в болница с различни наранявания. В тежко състояние е 21-годишно момиче, съобщиха от областната болница на Сливен.

"Пострадалата е с опасност за живота, има счупен череп и счупен ломбален прешлен. Ще й бъде направена неврохирургична операция", съобщи началникът на спешното отделение в болницата "Д-р Иван Селимински"-Сливен д-р Тодор Суванков.

Във "Фолксвагена" колата пътували четирима души. Шофирал бащата на пострадалата. С тях са пътували още майката и 18-годишния брат на пострадалата. Тримата са с контузии по тялото, но няма опасност за живота им. Момчето е със сътресение на мозъка и травми в шийната област, майката също има сътресение на мозъка, а бащата е с повърхностни наранявания.

Най-вероятната причина за инцидента е, че шофьорът не е спазил сигнализацията и е навлязъл на железопътния път. Влакът потегли по маршрута си близо час след като катастрофата, след като следствените органи се занимаха със случая.

Инцидентът станал около 13,05 часа на железопътен прелез в междугарието Гарвраилово - Чинтулово, малко преди Сливен. Там бързият влак 3621, който пътувал по маршрут София - Бургас, удря лек автомобил на прелез. От БДЖ уточниха, че прелезът е оборудван с автоматична прелезна сигнализация - без бариери, а със звукова и светлинна сигнализация и вертикална маркировка. Независимо от сигнала, подаден от автоматичното прелезно устройство обаче, колата преминала през железопътната линия, което довело до инцидента.

Нанесени са щети по локомотива на бързия влак. Повредена е отоплителната система на влака.

Назначена е и комисия със специалисти на НКЖИ, БДЖ "Пътнически превози". Правят се протоколите, необходимите измервания вече са готови. Ще бъде изготвен доклад, който ще бъде разгледан в регионалната железопътна инспекция. Това заяви инж. Неделчо Спасов, главен ревизор по безопасността в Национална компания "Железопътна инфраструктура" пред агенция "Фокус".

"Колата е ударена от влака, но за щастие е ударена странично и е изхвърлена. Автомобилът е доста смачкан, жертви няма. Четвъртият човек от пътуващите в нея е бил във видимо добро състояние, дал е показания на органите на полицията и е изпратен за профилактичен преглед в болницата в Сливен", каза инж. Спасов.

Машината е изтеглена с ниска скорост покрай колата, която ще бъде отстранена под наблюдение на следствието, и движението се възстановява. За момента няма информация за закъснение на други влакове.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: