Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Курсанти загинаха след нощен купон в зверска катастрофа
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:40 / 11.09.2011Коментари (0)799
Двама курсанти от Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново загинаха в събота призори при зверска катастрофа.

Кървавият инцидент станал към 5 ч на метри от южния контролнопропускателен пункт на военния ВУЗ.

В злополучното утро 23-годишният Аврам Минчев и връстникът му Станислав Иванов се прибирали от купон, където цяла нощ се забавлявали. Двамата петокурсници пътували с автомобила на Минчев - "Алфа Ромео" с монтанска регистрация. Малко преди бензиностанцията на "Петрол" возилото внезапно се забило в паркирана цистерна. Ударът бил толкова силен, че камионът отскочил встрани и се качил на тротоара. Автомобилът с курсантите пък се завъртял и се натресъл в друг спрян камион на "Пътна помощ".

При сблъсъка Станислав Иванов издъхнал на място. Аврам изпаднал в безсъзнание.

Шофьори на таксита от близка стоянка, които станали свидетели на катастрофата, незабавно подали сигнал на тел. 112. На мястото веднага пристигнали полицаи и линейка. Наложило се да бъдат викани и пожарникари, които рязали смячканите до неузнаваемост ламарини на алфата, за да извадят заклещеното тяло на водача.

Два часа по-късно Аврам издъхнал в болницата въпреки усилията на лекарите да го спасят.

Причините за катастрофата се изясняват. Разследването бе поето от Военна полиция. Огледът на местопроизшествието продължи почти до обяд в събота. Експертите установиха, че колата е "летяла" с бясна скорост, защото стрелката на километража е спряла на 150 км/ч.

В купето имало чанта с бутилки бира. Предполага се, че двамата курсанти са употребили алкохол, преди да се качат в колата.

Станислав бил родом от Самоков, а Аврам - от село Владимирово, община Бойчиновци. Във фаталната сутрин двамата се прибирали във военното училище след гарнизонен отпуск. Шофьорът е натискал педала на газта и явно в последния момент е забелязал паркираната цистерна. За това разследващите съдят по краткия спирачен път, който е едва около 5-6 метра.

Основните версии са, че водачът е изгубил управление под въздействие на алкохол или пък му е прилошало. Възможно е автомобилът да е излетял от пътното платно встрани заради неравност върху на стилката. За щастие по това време районът бил почти безлюден и заради това няма и други жертви и пострадали.

За изясняване на трагедията са разпоредени много експертизи, сред които автотехническа, съдебномедицинска, взети са кръвни проби от мъртвите младежи за алкохол.

"Това е голяма загуба. Двамата курсанти бяха от Мотопехотни войски и идната година трябваше да бъдат произведени в лейтенанти. Никога не са създавали проблеми и бяха с много добър успех. Не знаем къде са били в нощта срещу събота. Тепърва ще бъдат разпитвани колегите и командирите им. Уведомихме родителите им за трагедията и ги очакваме да пристигнат във Велико Търново", обясни майор Иванка Георгиева от военния университет.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отношенията София-Скопие
България и Войната в Украйна
Хороскоп за деня
Ла Лига сезон 2024/25
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: