Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Къщата на ужасите! Майка гледала детето си като куче, на верига!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:25 / 12.09.2010Коментари (1)295
Момченце на седем години от село Дибич е живяло като животно, вързано за вериги. Детската драма лъсна след кражба на два велосипеда в селото, която се оказала дело на 7-годишния Симеон Методиев.

Хлапакът бил непослушен и за да го укротят, майка му Веска Стефанова (37г.) и мъжът, с който живеела на семейни начала-Никодим Димчев (35г) го връзвали с верига за легло в стаята.

Пак в името на "доброто му израстване", детето е било принуждавано да краде пари и цигари, а боят със сопа и каиш бил ежедневие за момчето.

Още през миналата учебна година с малкия Мони са работили социални служители от отдел "Закрила на детето"-Шумен, тъй като хлапето било по-буйно. Педагозите от ОУ "Н.Й.Вапцаров" в селото пък докладвали за лошите битови условия, в които живее момченцето.

Сега детето е настанено в Комплекса за социални услуги в Шумен, но не е ясно защо институциите не са се задействали по-рано.

В къщата на ужасите на улица "Крайречна" 51 няма вода и Веска пълнела бидоните от близък кладенец. "Екстрите" в наследствения й дом са ток и сателитна телевизия.

Жената признава, че има още две деца-момиче на 16 години и момче на 11, но за тях се грижел предишният й мъж, който живеел в търговищкото село Баячево.

Тях жената изоставила още преди 6 години, когато се събрала с Никодим. Сега майката на изтезавания Симеон е бременна от новата си любов, но не знае в кой месец е, защото не е ходила на лекар. Семейната двойка с охота признава, че е "станало много добре, дето социалните са прибрали малкия".

"Дано да го държат повече, даже хич да не го връщат", казва мъжът, който биел детето и с каиш. Точно по негова идея за леглото в мизерната стая е била закопчана желязна верига за коне. В другия й край слагали скоба за крачето на Симеон, и така родителите били сигурни, че малкият няма да ходи из селото, докато тях ги няма.

Веригата е иззета като веществено доказателство от криминалисти от ОД на МВР-Шумен, но следите от нея още личат по старото легло. "Ей, тука го връзвахме, да може да мърда насам, натам само в стаята", описва "майчинските" си методи Веска.

Следи от веригата обаче има не само по рамката на леглото, а и по краката на детето. При преглед по телцето на Симеон били забелязани следи от насилие. "Една гора бой със сопа изяде онзи ден, почнах го още от магазина", продължава с откровенията бременната жена.

Хора от селото й се оплакали, че Симеон краде мобилни телефони и пари. С 5 лева наскоро почерпил себе си и няколко хлапета, но парите бил отарашил преди това от комшии. Майката признава, че взима само детски за Симеон, а в края на август работила като доячка на крави, но не са й плащани осигуровки.

Сега Никодим се хванал на работа да гледа коне, но от месеци бил съкратен от "Водно строителство". Съседи под сурдинка коментираха, че двойката е вдигнала банкет в петък вечерта, когато социалните са извели детето от къщата. "Искаха да им се освободи място за бебето. Изобщо не се грижеха за Симеон", обясняваха от отсрещните къщи.

Пак наблюдателни хора от Дибич коментираха, че твърде късата прическа на Веска е наказание на сегашния й мъж. "Той я е остригал нарочно", обясняват комшии. Жената пък твърди, че косата и била опадала от ядове по малкия.

Класната на бъдещия второкласник Валентина Райковска похвали хлапето като много будно и умно. Въпреки кошмарните условия, в които живеел, Симеон се справял отлично в училище.

Момчето завършило с петица първи клас, но и в клас имало проблем с дисциплината. Две чинчета потрошил хлапакът за една учебна година. В школото не успял да се сприятели с връстници, но когато с него работели педагози и социални имал напредък. Още в началото на първи клас обаче Симеон признал на класната си, че иска да се махне от майка си и пастрока. "Ще направя всичко, за да ме вземат от тях. Не искам да живея тук", оплаквал се Мони на учителката.

Когато полицаите го спипали, че е откраднал двете колелета, Симеон си признал веднага. Но после съвсем точно обяснил и какво му се случва у дома. Детето разказало за побоищата и веригата и дори обвинило майка си и втория татко, че краде заради тях. "Те ме караха да им нося и пари и цигари", заявил хлапакът на полицаите.

"Как ще го уча да краде, лъже, търся го по улиците, а той се крие от мен и се връща в 10 вечерта", не спира да се оплаква от Симеон майката. Спрямо момчето е издадена заповед за полицейска закрила, уточни Десислав Райчинов от ОД на МВР-Шумен.

Със сигурност детето ще остане известно време в Комплекса за социални услуги. Все още не е ясно, дали след като роди четвъртото си дете, Веска ще се грижи за него или то ще й бъде отнето, заради доказания случай на насилие спрямо 7-годишният Симеон.

Източник: standartnews.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: