Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лекарка заряза детето си, ученички го спасяват
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:10 / 17.11.2011Коментари (1)258
39-годишна лекарка зарязала невръстното си дете в парк в Горна Оряховица и заминала да си търси работа. Драмата се разиграла в сряда на центъра на железничарския град.

Преди няколко дни М. Й. от град Вятово, Русенско пристигнала с 3-годишната си дъщеричка в Горна Оряховица и отседнала при свой познат. В мразовитото утро на 16 ноември майката завела момиченцето на люлките в парка зад съдебната палата и му заръчала да си играе и да не мърда от това място. После се запътила към болницата, за да пита дали има вакантно място и да я вземат на работа.

Около 13 часа М. Й. се върнала в градинката да си вземе дъщеричката, но от нея нямало и следа. През това време детето се скитало по градския площад и тръгнало да пресича главната улица. На излизане от ОУ "Иван Вазов" две шестокласнички забелязали момиченцето на пешеходната пътека на оживеното трасе и изтръпнали от ужас, когато профучаваща с висока скорост кола едва не го премазала.

Мария Величкова и Диляна Кючукова се спуснали и издърпали хлапето на тротоара. То не можело да говори и Мария се обадила по телефона на майка си и я попитала какво да правят. Жената я посъветвала да заведат детето в библиотеката на читалище "Напредък", което било най-близо. Девойките отвели изгубеното момиченце и читалищните служители алармирали полицията.

През това време безхаберната майка позвънила на телефон 112 и обявила, че детето и е изчезнало. Когато се разбрало, че е в културната институция, докторката и полицаите незабавно отишли и взели момиченцето.

"Майката показа диплома, че е завършила медицина и е общопрактикуващ лекар. Тя представи и документи от здравни заведения в различни градове, където е работила за по месец-два. Държеше се неадекватно. Свързахме се с баща и и той се примоли да спасим детето от нея", разказаха запознати с покъртителния случай.

Така още същия ден момиченцето било настанено в дом "Майка и дете" в град Дебелец с мярка за полицейска закрила. След два дни се очаква от социалните служби да решат къде ще бъде отведено за постоянно, защото майката явно не е в състояние да се грижи за него.

С разпореждане на Районната прокуратура в Горна Оряховица още в сряда М. Й. е била прегледана от психиатър, който установил, че жената се нуждае от лечение. В четвъртък докторката била отведена и настанена в психиатричната болница във великотърновското село Церова кория. Двете 15-годишни ученички пък ще бъдат похвалени от директора пред цялото училище за доблестната им постъпка.

По същото време в сряда павликенски полицаи били вдигнати по тревога след сигнал на разтревожени близки за изчезнало 5-годишно дете от село Върбовка. Малко след като захванали издирването, майката открила малчугана скрит в една от стаите на къщата.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.11.2011 г.
0
 
 
иден хубав побой и майката ще се оправи много бързо и ще излезне от неадекватното си състояние професия проститутка пардон лекар отново влезна в новините нещо напоследък лекарите почнаха яко да се дънят горките и те искат медийно внимание разбирам ги застудя няма клиенти пардон пациенти и са притеснени че ако не съберат необходимата сума за месеца сутеньорите извинявам се шефовете им ще ги уволнят а в тази криза трудно се намират некадърни лекари - каква по-мила картинка от това лекаря ти да влезне в мола докато лежиш в линейката тежко болен и да си накупи няколко евтини парцалки - все пак на село няма молове и комплексарите извинявам се лекарите исках да кажа и те искат да се почувстват ФИЕШЪН еххх любима и неповторима българска действителност
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: